İzzet TUMAY - Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası en büyük rezerv alan olan ve binlerce konutun yapıldığı Güneykent Mahallesi (Yemişlik) TOKİ konutlarında birçok evde fare olduğu iddiâ edildi. Fareler nedeniyle düzenli olarak ilaçlama yapılmasına rağmen TOKİ’lerde sıkıntı bitmiyor. 

30
Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati KARATAŞ’dan yaşanan fare krizine ilişkin Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada TOKİ konutlarında yaşanan fare sıkıntısı nedeniyle düzenli olarak ilaçlama çalışması yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: ‘’Bize bu yönde gelen şikayetler üzerine kanalizasyonları rutin olarak ilaçlıyoruz. Burası normalde hayvanların yaşamış olduğu bir bölgeydi.’’ Dedi.    

ÇAĞLAR’DAN SİYASİLERE VE VALİ TORAMAN’A ÇAĞRI! ÇAĞLAR’DAN SİYASİLERE VE VALİ TORAMAN’A ÇAĞRI!

0-61 

‘’MAHALLEMİZDE 12 BİNE YAKIN KONUT VAR!’’ 

Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamalarda Güneykent Mahallesi’nde evler inşa edilmeden önce birçok hayvanın yaşadığını ve bölgede birçok konut olduğunu belirten Muhtarı Necati KARATAŞ şunları söyledi; ‘’Şimdi TOKİ’lerin yapılmasıyla birlikte insanlar buraya geldi ve yerleştiler. Bu bölgenin hayvansal sıkıntılarda kurtulması uzun bir zaman istiyor. Bizden ilaçlama konusunda kim talepte bulunsa biz rutin olarak bu talepler doğrultusunda ilaçlama çalışması yapıyoruz. Kanalizasyonlara ilaç attığımızda fareler kurnaz hayvanlar yukarı çıkabiliyorlar farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu bölgede yeni yapılanlarla birlikte 12 bine yakın konut var. Bu konutlarda yaşayanlar kim olursa olsun sorunları olduğunda bana ulaştıklarında bizzat şahsım olarak o sorunun giderilmesi için elimden geleni yapıyorum.’’ Dedi.  

‘’BEN GÖZÜMLE GÖRMEDİM!’’  
Açıklamalarına ben gözümle görmedim ama çeşitli şikayetler alıyoruz diyerek devam eden Muhtarı Necati KARATAŞ; ‘’Ben şu ana kadar fare gözümle görmedim. Gördüm desem yalan olur. Fakat birçok vatandaşımız fare görmüş ve itlaf etmişti. Yani burada tümüyle her tarafta fare sıkıntısı var diyemeyiz. Ama azda olsa bir sıkıntı olduğu doğrudur. İşin sıkıntılı olan tarafı soruna kalıcı bir çözüm bulmak çok zor. Lakin kısa vadede ilaçlama ile sorunu geçici olarak çözebilsek de inşallah uzun vadede zamanla bir çözüm bulunacak.’’ Diye konuştu. 
  

Editör: Haber Merkezi