‘’HARÇLIK DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ!’’ ‘’HARÇLIK DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ!’’

İzzet TUMAY - Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası orta hasar raporu alan ve halen eski sebze halinin yanında bulunan Beyzade Camii alt kısmında faaliyetlerini sürdüren Elazığ İl Müftülüğü hizmet binasının akibeti belirsizliğini korumaya devam ediyor.
Gazeteniz TURAN, yaşanan bina sıkıntısı ile ilgili ‘ERBAŞ LÜKS İÇİNDE, ELAZIĞ MÜFTÜLÜĞÜ İSE BİNASIZ!’ başlığı ile konuyu gündeme getirmiş, Diyanet İşleri Başkanlığı’na her sene onlarca milyonluk ödenek çıkarken, Elazığ İl Müftülüğü’nün Beyzade Efendi Camisi’nin altında hizmet vermesi tepkilere neden olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

-52

AÇIKKAPI’DAN ‘TELEKOM BİNASINA TAŞINACAK’ SÖZÜ!

Gazeteniz TURAN’ın yaşanan sıkıntıyı gündeme getirmesinin ve yetkilileri göreve davet edilmesinin ardından konuyla ilgili il açıklama AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI’dan gelmişti. AÇIKKAPI, sorunun çözümüyle alakalı müftülük hizmet binası için Malatya Yolu üzerinde bulunan TELEKOM binasına taşınacağı yönümde bir açıklamada bulunmuştu. Ancak bu açıklamanın üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen cami yerleşkesinde hizmet veren müftülük binası ile ilgili herhangi bir somut adım atılmadı.

CAMİ YERLEŞKESİNDE HİZMETE DEVAM!

24 Ocak ve 6 Şubat Deprem felaketleriyle büyük hasarlar alan Elazığ İl Müftülüğü’nün eski idari binası hasarlı oluşundan dolayı boşaltıldı. Yeni bir bina yapımıyla ilgili kamuoyunda herhangi bir bilgi bulunmazken, Elazığ İl Müftülüğü Beyzade Camisi yerleşkesinde hizmet vermeye devam ediyor. Bütçesi ile birçok resmî kurumun önünde giden Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Elazığ İl Müftülüğü, yapım masraflarının tamamına yakını hayırseverlerin yardımıyla karşılanan Elazığ Merkez Beyzade Efendi Camisi’nin yerleşkesinde hizmet veriyor. Deprem nedeniyle yıkılan ve yerine hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan Beyzade Efendi Camisi bölgeye hitap eden ve mimarisiyle dikkat çeken bir ibadethane. İç tefrişatı İstanbul Zeytinburnu’ndaki Elazığlı hayırsever tekstilciler tarafından yaptırılan caminin alt kısmı İl Müftülüğü hizmet binası olarak faaliyete geçti. Müftülük gibi önemli bir kurum için cami yerleşkesinin hizmet binası olarak kullanılması kafalarda soru işaretlerine neden olurken, Elazığ’da bazıları tabeladan ibaret ve hizmetleri tartışılır birçok kurum için yeni idari binalar yapılırken ya da yeni binalar tahsis edilirken ilin Müftülüğü’nün  cami yerleşkesi gibi bir yere mahkûm edilmesi ise ayrı bir soru işareti olarak hafızalardaki yerini koruyor.

Editör: İzzet TUMAY