Elazığ Belediyesi tarafından Harput’ta yer alan tarihi yapıların restorasyonu ve kültürel zenginliğinin yaşatılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, tarihi süreçte kervanların kullandığı ve türkülere konu olan “Şeher Yolu”nun yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla yeniden eski cazibesine kavuşması için hazırlıklar devam ediyor…
DOLGU VE TAŞ DUVAR…
Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Harput ile Hüseynik Mahalleleri arasındaki tarihî bağlantı yolunun açılması amacıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda, yol güzergâhında güvenlik açısından ihtiyaç duyulan kısımlarda taş duvar örüm çalışması gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca yol güzergâhında yer alan dere yatağında ıslah çalışması ile yol dolgu çalışmaları da sürdürülüyor.
2100 METRELİK YOL
Projenin ikinci aşamasında ise rekreasyon çalışmalarına başlanacak. Gerçekleştirilecek çalışmalar doğrultusunda toplam 2100 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ‘yürüyüş yolu’ olarak düzenlenecek tarihî yol güzergâhı korkuluklarla çevrelenecek. Ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşil bir doku kazanacak yol güzergâhı, seyir terasları, oturma ve dinlenme alanları ve çeşmelerle şekillenecek.  Projeyle, geleceğin turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Harput Turizmi’ne katkı sağlanması plânlanıyor.

BİR GARİP GÖREVDEN ALINMA! BİR GARİP GÖREVDEN ALINMA!

Editör: Haber Merkezi