‘’YILDIRIM AİLESİ BU TESİSİ CÜZİ BİR MİKTARLA SATIN ALDI!’’ ‘’YILDIRIM AİLESİ BU TESİSİ CÜZİ BİR MİKTARLA SATIN ALDI!’’

Elazığ genelinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan binalar yıkılmaya devam ediyor.

Bu çerçevede, Elazığ Merkez Olgunlar Mahallesi’nde bulunan 3 katlı yığma bir bina iş makineleri yardımı ile yıkılmaya başlandı. Yıkım sırasında iş makinesi, hemen yanda bulunan sağlam binaya büyük maddi hasar verdi ve binanın çatı kısmı ile balkon duvarları kullanılamaz hale geldi.

-13
24 Ocak ve 6 Şubat depremleri sonucu Elazığ’da ağır hasarlı yapıların yıkım çalışmaları devam ederken susuz, kontrolsüz yıkımlar ciddi sorunları da beraberinde getiriyor. Elazığ’da yıkım çalışmalarının başladığı günde bu yana yapılan yıkımlarda hasarlı binalar bir bir yıkılırken özellikle bu binaların bitişiğinde bulunan sağlam yapılar ciddi zararlar gördü. Olgunlar Mahallesi’nde bulunan 3 katlı ağır hasarlı bina iş makinesi yardımı ile yıkılması sırasında iş makinesi, hemen yanda bulunan sağlam binaya da zarar verdi.  

YIKIM GÜNÜ HABER VERİLİYOR, VATANDAŞ ÇARESİZ KALIYOR!

Elazığ’da merkez Olgunlar Mahallesi’nde ağır hasarlı bir binanın yıkımı sırasında yanda bulunan hasarsız bina zarar gördü. Hasarlı binanın yıkımı sırasında sağlam binanın 2 ve 3’üncü katlarının balkon duvarları yıkıldı. Yıkımı yapılan binanın bitişiğinde ki evde oturan vatandaşlar, yıkım yapılacağı önceden kendilerine bildirilmediğini sabah erken saatlerde kapı zillerinin çalınarak, aynı gün ‘’Yan binayı yıkacağız haberiniz olsun’’ denildiğini ifade ettiler. Sağlam binada oturanların kendi binalarına zarar gelmemesi adına önlem almak için yıkım firmasından zaman istedikleri ancak firmanın aynı gün yıkıma başladığı belirtildi.

Editör: İzzet TUMAY