Kapısına kilit vurularak kapatılan Elazığ Halk Ekmek Fabrikası’nın yeniden açılması ve kentin hizmetine sunulması yurttaşlar tarafından beklenirken Gazeteniz TURAN’ın 4 Temmuz 2022 ve 25 Temmuz 2023 tarihlerinde gündeme getirdiği konu 31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim vaatleri arasında yerini aldı...

İSİMLER FARKLI VAATLER AYNI!

Kapısına kilit vurularak kapatılan Elazığ Halk Ekmek Fabrikası’nın yeniden açılması ve kentin hizmetine sunulması yurttaşlar tarafından beklenirken Gazeteniz TURAN’ın 4 Temmuz 2022 ve 25 Temmuz 2023 tarihlerinde gündeme getirdiği konu 31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim vaatleri arasında yerini aldı...

GAZETENİZ TURAN BİRÇOK KEZ GÜNDEME GETİRMİŞTİ…

TURAN Gazetesi 4 Temmuz 2022 tarihli nüshasında ‘’MEGSAŞ’TA 200 GR EKMEK 3.00 TL!’’ ve

25 Temmuz 2023 ‘’ELAZIĞ’A HALK EKMEK NE ZAMAN?’’ başlığıyla yayınladığı haberde yaklaşık 14 yıl öncesine kadar Elazığ’da Halk Ekmek Fabrikası’na sahip olunduğu ve 2021 yılında tekrar açılacağı söylenen fabrikanın hala açılmadığı dile getirilmişti.

1984 yılında Elazığ’da belediye tarafından kurulan Halk Ekmek Fabrikası, yaklaşık 15 yıl önce çeşitli sebeplerle kapanmış, Elazığ’da dar gelirli vatandaşlar buna tepki göstermişti. 1980’li yıllarda Anavatan Partili Elazığ Belediye Başkanı Mustafa TEMİZER döneminde kurulan ancak çeşitli gerekçelerle yaklaşık 15 yıl önce kapısına kilit vurularak kapatılan Elazığ Halk Ekmek Fabrikasının yeniden açılması ve kentin hizmetine sunulması beklenirken 31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim vaatleri arasında yer aldı.
Fabrikanın tekrar açılması Elazığ kamuoyunun uzun yıllardır beklentileri arasında yer alırken 31 Mart Yerel Seçim öncesi, adayların vaatleri arasında yer alıyor.

2021’DE YENİDEN AÇILACAKTI, LAFTA KALDI!

1980’li yıllarda Anavatan Partili Elazığ Belediye Başkanı Mustafa TEMİZER döneminde kurulan ancak çeşitli gerekçelerle 2010’lu yıllarda kapısına kilit vurularak kapatılan Elazığ Halk Ekmek Fabrikasının yeniden açılması ve kentin hizmetine sunulması bekleniyor.
2021 Yılı’nın Aralık ayında yapılan Elazığ Belediye Meclisi toplantılarında Elazığ’da Halk Ekmek Fabrikası kurulması için ilk adım atılarak meclise teklif verilmiş, Elazığ’da ekmek fabrikası kurma teklifi Hukuk komisyonuna havale edilmişti. Ocak ayı Elazığ Belediye Meclis Toplantısında Elazığ’a Halk Ekmek Fabrikası’nın kurulması kabul edilmişti ama bir türlü kurulmadı.

 

 

DİYALİZ HASTALARININ ARAÇ TALEBİNE KÖTÜ EKONOMİ CEVABI! DİYALİZ HASTALARININ ARAÇ TALEBİNE KÖTÜ EKONOMİ CEVABI!

 

VAATLER ARASINDA!

31 Mart seçim öncesi Halk Ekmek Fabrikası adayların projeleri arasında yer alıyor. İlk olarak SP Adayı Abdullah Akın tarafından açıklanan proje, AK Parti Adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın da projeleri arasında yer aldı. Saadet Partisi İl Başkanı olduğu dönem Halk Ekmek Fabrikası’nın yeniden kurulmasını isteyen SP Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah AKIN, projeleri arasında Halk Ekmek Fabrikası da bulunuyor.
AKIN yaptığı açıklamada; “Ben 3 yıldır söylüyorum halk ekmek fabrikasını kurun diyorum kurmadılar neden? Birtakım kişilerin rantı engellenecek diye bundan ötürüdür. Sizin çıkarınıza ne varsa ben o yatırımları Elazığ’a yapacağım.” Dedi.

 H H H

AYGEN: HALK EKMEK FABRİKASI AÇACAĞIZ

MHP Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat AYGEN seçim gezilerinde ‘Halk Ekmek’ Projesini dile getirmişti. Aygen Güneykent Mahallesinde ki konuşmasında, “Yine sosyal belediyecilik üzerine çok ciddi çalışmalarımız var yani dar gelirli ailelerin su parasını almamak üzere de çalışmalarımız var yine halk ekmek fabrikası ile büfeler açacağız bir büfede buraya vereceğiz.” dedi.

ŞERİFOĞULLARI'NIN SOSYAL PROJELERİ ARASINDA

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI, yeni dönem sosyal projeleri arasında Halk Ekmek Fabrikası bulunuyor.

D F G D F G D G F
Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “Vatandaşların ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda istihdama katkı sağlamak için Elazığ Belediyesi Halk Ekmek Üretim Tesisi'ni kuracağız. Tesislerde, çölyak hastalarını da ihmal etmeyerek glütensiz ekmek üretimi de gerçekleştirilecek. Tesislerde üretilecek ekmekler, satış büfeleri aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak.” Dedi.

R E R T Y T U J U T

DURAN'IN DA PROJELERİ ARASINDA HALK EKMEK FABRİKASI VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar DURAN'ın da kamuoyuna açıkladığı önemli projeler arasında Halk Ekmek Fabrikası açılması üst sıralarda yer alıyor. Başkan Adayı DURAN, projesiyle ilgili, ‘’Elazığlıların uygun fiyata hijyenik, doyurucu ve lezzetli ekmek almaları için halk ekmek fabrikası açılacak. Her mahallemizde en uygun lokasyonlarda halk ekmek büfeleri açılarak vatandaşlarımızın halk ekmeğe erişimini kolaylaştıracağız.’’ İfadelerini kullanmıştı.

Editör: İzzet TUMAY