LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZİ SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZİ SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda yapılan açılış programına Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin KAR, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Yükseköğretim Kalite Kurulu Uzmanı ve Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca ULUDAĞ, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile 28 üniversitenin Kalite Topluluğu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

f-2

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Semih DİKMEN Kalite Koordinatörlüğü hakkında bilgi vererek yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Fırat Üniversitesi Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Kalite Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise kaliteyle ilgili atılmış olan atılımların tabana yayılması gerektiğini İfade etti.

f2-2

Prof. Dr. Yılmaz, “Kaliteyle ilgili hem toplumsal katkı olsun hem araştırma geliştirme olsun hem de eğitim öğretim çalışmaları olsun atılan adımların mutlaka tabana yayılması, daha geniş bir kitleye yayılması ve buradaki çalışmayı yapan kişi sayısının artırılması gerekiyor. Ancak bu şekilde bir sistematik yapıyla başarıya ulaşma söz konusu. Bununla ilgili atılan adımlardan bir tanesi de bizim Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun önerileri doğrultusunda öğrencilerimizin gerçekten çok aktif bir şekilde rol almasıyla kurulan bir kalite topluluğu. 28 üniversiteden öğrencilerimizi, üniversitelerimize davet ettik ve şuanda da 50’ye yakın farklı üniversitelerden öğrencimiz bizimle birlikte, kaliteyle ilgili farkındalık çalışmaları oluşturulacak” dedi.

            Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ise kalite yönetiminin önemine değindi. Prof. Dr. Göktaş, “Yükseköğretim Kalite Kurulu, yükseköğretim kurumlarında eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleriyle idare hizmetlerin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapan iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürütmektedir. Nitekim geçen haftada üniversitemiz kurumsal akreditasyon için YÖKAK tarafından değerlendirildi ve sonuçlarını merakla bekliyoruz. Böyle başarılı bir üniversitenin tabi bir şekilde Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından da değerlendirilmesi yapmış olduğumuz eğitimin ve bilimsel araştırma faaliyetlerimizin kalitesinin yine toplumsal hizmet faaliyetlerimizin kalitesinin bir dış gözlemci tarafından değerlendirilmesi bize yol gösterilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir” şekliden konuştu.           

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin KAR da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

f1-1

Programın sonunda ise Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin KAR ve çalıştaya destek verenlere plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi