‘’AMAÇLANAN ‘BÜYÜK İSRAİL PROJESİ’DİR!’’ ‘’AMAÇLANAN ‘BÜYÜK İSRAİL PROJESİ’DİR!’’

Elazığ’da Ramazan ayında çarşı pazardaki tezgâhlarda artan çeşitlilik dikkat çekerken, en renkli görüntüler ise Kapalı Çarşı’daki balıkçı tezgahlarında yaşanıyor.   
Barındırdığı önemli vitaminler nedeniyle sofraların vazgeçilmezi olan balık, Ramazan’da tezgâhları ve iftar sofralarını süslemeye devam ediyor. Elâzığ'ın tarihi alışveriş merkezlerinden Kapalı Çarşı’da balıkların tezgâhları ‘süslediği’ cümlesi fiyatlarının el yakmasından geliyor. Balıkçı esnafları satışların azlığından şikayet ederken, vatandaşlar ise fiyatların yüksek oluşundan dert yapıyor. Olan yine burada ‘gariban’ esnafa ve dar gelirli vatandaşa oluyor.   
ELAZIĞ’DA HAMSİ 100 LİRA! 
Su av yasağı 15 Nisan’da başlayacak olmasına az bir süre kala, Ramazan’ın son haftasında tezgâhlarda bol çeşit olması dikkat çekti. Vatandaşlar genellikle, kilosu 100 TL’den satılan Hamsiyi daha çok tercih ediyor. Kapalı Çarşı balıkçıları Ramazan’da et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşın ucuz olan balığı daha çok tercih ettiğini belirterek, “Kırmızı fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaş balığı daha çok tercih ediyor. Ramazan ayında olmamız nedeniyle satışlarda çok fazla olmasa da bir artış söz konusu. Ramazan’a bereketli başladık çeşitlerden ne ararsanız var. Şu an en popüler balık hamsi’’ dediler. 
Elazığ Kapalı Çarşı’da bazı balık fiyatları şöyle:   
1 Kg Hamsi: 100 TL 
1 Kg Marmara Hamsi 90 TL 
1 Kg Karadeniz Somon 120 TL 
1 Kg Alabalık 120 TL 
1 Kg Oltalık Levrek 150 TL 
1 Kg İstavrit 120 TL. 

Editör: İzzet TUMAY