İzzet TUMAY- Karşıyaka TOKİ Konutları’nda sel taşkınını önlemek için yapılan istinat duvarının çökmesiyle 9 apartman 4 Mayıs 2022 Tarihi’nden beri balçık ve mile mahkûm kalmışken yaşanan mağduriyet hiçbir Resmî kurumun ve siyasînin umurunda değil…

Karşıyaka TOKİ Konutları’nda yaşanan sıkıntılara çözüm bulunamaması ve bölgede yaşayan vatandaşların feryadına yetkililerin kulak tıkaması tepkilere neden oluyor...

Karşıyaka TOKİ Konutları’nda yaşayan mağduriyet sürerken, Gazeteniz TURAN yine Karşıyaka TOKİ Konutları’nda oturan vatandaşların yanında oldu. Beyyurdu Göleti’nden gelen sudan ve yağışlardan dolayı büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlar hem siyasilerin hem de 28. Dönem Milletvekili Adayları’nın bölgeye gelmemesinden şikayetçi. Asansörlerin, bina bodrumlarının, kazan dairelerinin kullanılmaz hale geldiği Karşıyaka TOKİ Konutları’nda Her yer mil ve çamura mahkûm kalmışken yaşanan mağduriyet hiçbir resmi kurumun ve siyasilerin umurunda değil…

ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI? ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI?

ara1

FARUK TOSUN: ‘’YAKLAŞIK 2 BİN VATANDAŞ OTURUYOR VE BİRÇOK SORUN MEVCUT!’’

Sel baskını sonucu büyük zarar gören Karşıyaka TOKİ konutlarıyla ilgili, Gazeteniz TURAN’ın Haber Koordinatörü İzzet TUMAY’a içlerini döken Karşıyaka TOKİ Konutları Site Yönetimi Başkanı Faruk TOSUN ve vatandaşlar, ‘’Karşıyaka TOKİ Konutları’nda bulunan evlerimiz bir sel felaketine uğradı. Bu felaketin ardından vatandaşlarımız ve bizler ciddi anlamda zarar gördük. Bu zararı bizler belgeledik, raporladık ve AFAD’tan gelen ekiplere, Elazığ Belediyesi’ne, Valilik tarafına taşıdık. Vali yardımcılarına kadar bu belgeleri arz ettik. Fakat hiçbir çözüme ulaşamadık, maalesef hiç kimse bize destekte bulunmadı. Bizler artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burada toplanıp, sert bir şekilde yetkililere çağrıda bulunmayı düşünüyoruz.’’ Dedi.

‘’AKSA, 12 TANE BİNANIN SAATİNİ SÖKTÜ!’’

Yaşadıkları sorunları ve mağduriyetlerini Gazeteniz TURAN’a anlatan Elazığ Merkez Karşıyaka Mahallesi 429 Konut 28 Dükkân Projesi’nin Site Yönetimi’nden Başkan Faruk TOSUN, şu ifâdelerde bulundu; ‘’Karşıyaka TOKİ Konutları’nda bildiğiniz üzere bir sel baskını olmuştu. Sel baskınının ardından evlerimiz, asansörlerimiz. Bodrum katlarımız, cevre düzenimiz her bölge hasar almıştı. Konutlarımızda hal böyle olunca daha da sorunlar ortaya çıktı. Site yönetimimizin topladığı aidatlar yapılacak işlere yetmediği için 12 tane binamızın saati AKSA tarafından söküldü. AKSA tarafından saatlerimizin sökülmesi nedeniyle insanlarımızın mağduriyetine daha da mağduriyetler eklendi. Biz bu sorunun çözümü adına mağduriyetimizi Valiliğe Vali yardımcılarımıza ilettik ama bir sonuç ve destek alamadık. Hal böyle olunca halen biz faturalarımızı yatıramıyoruz, vatandaşımız artık daha da mağdur.

ak-2

‘’MAĞDURİYETİN EN BÜYÜK SEBEBİ SORUMSUZ KURUMLAR VE SİYASÎLER!’’

Karşıyaka TOKİ Konutları’nda yaşayan mağduriyetin en büyük sebebi bölgeye yapılan istinat duvarı oldu. Bizler her sene Beyyurdu’dan gelen yağmur sularından dolayı büyük hasarlar yaşadık. Asansörler, bodrumları, kazan dairelerini su basıyor. Her yer mil, çamur içinde. Bugün bir kazanın tamirat bedeli 20-25 bin TL. Bunlar hep selden kaynaklanan durumlar. Biz yaşanan bu büyük mağduriyeti sürekli dile getirmemize rağmen hiçbir kurum hiçbir şekilde desteğini alamıyoruz. Buda Karşıyaka TOKİ Konutları’ndaki vatandaşların mağdur olmasına sebep oluyor.

45 GÜN VATANDAŞLAR SOĞUKTA KALDI

Yetkililere şunu söylemek istiyorum; 12 tane kazanın saatinin sökülmesinin üzerinden 45 gün geçti, 45 gündür orada yaşayan insanlarımız soğukta kaldı ve mağdur oldu. Herhangi bir yetkili merciden bize bir destek gelmezse biz bu sorunları asla çözemeyeceğiz.

‘’İLERİDE KARGAŞA ÇIKMAMASI VE EYLEM OLMAMASI İÇİN SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNSUN!’’

Yani çözüm olmazsa nasıl bir kargaşa çıkar artık daha bunu herkes görecek. Çünkü ortada yaklaşık 1 milyon 500 bin TL değerinde masraf var.  Ve biz bunun desteğini yetkililerden bekliyoruz. Biz bu sorunları belgelediğimiz evraklarımızın incelenmesini talep ediyoruz, bir şekilde Karşıyaka TOKİ Konutları’na el atılmasını istiyoruz. Yaklaşık nüfusu 2 bin olan Daire sayısı 455 olan bu bölge çok büyük bir site. Karşıyaka mahallesinin yarısından fazla nüfusu bu sitelerde kalıyor. Bu kadar çok insanın mağduriyetini hiç kimse dikkate almıyorsa artık bizler çıkış yolu bulunmadığı için olabilecek herhangi bir eylemde ne yapacağımızı bilemiyoruz artık.

‘’YAPAN FİRMA BURAYA KOD FARKI KOYMAMIŞ!’’

Lütfen artık bizi ve sorunlarımızı ciddiye alsınlar. Burası gibi başka bölgelerde bulunan birçok TOKİ Konutları’nda yaşanan sorunları artık görüp çözüm bulsunlar. Karşıyaka TOKİ Konutları’nı yapan firma buraya kod farkı koymamış, yağmur yağıyor direkt binalara doluyor, firma bize destek vermiyor. Bizim sadece asansörlere harcadığımız para 250-300 Bin TL. Bunların hepsi elimizde belgeli ispatlı. Umarım en kısa zamanda yetkililer sesimizi duyar artık bizde bu mağduriyetten bir an önce kurtulmuş oluruz.’’ Diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi