İzzet TUMAY- Elazığ’ın Hicret Mahallesi’nde bulunan Kırkgözeler’in meşhur suyuna ‘lağım’ karıştı. Alkol şişeleri ve çöpten geçilmeyen bölge sahipsizlikten kaderine terk edilirken, kötü koku ve sivrisinek gibi haşerelerden geçilmeyen bölgeye yetkililerin sahip çıkmaması ve tüm olumsuzluklara rağmen adeta çöplük yuvasına dönen bölgeye vatandaşların piknik yapması için çardak yapılması tepkilere neden oluyor…

DD-5

Çöp, haşere ve alkol şişelerinden geçilmeyen, eskiden çocukların yüzdüğü şimdiler de ise suya lağım karışan Kırkgözeler’e sahip çıkılmaması kaderine terk edilmesi tepkilere neden oluyor… 

KORUMA ALTINA ALINACAĞI SÖZÜ TUTULMADI!

Kırkgözeler bölgesinin konumu itibariyle sahip çıkılması gereken bir yer olduğuna dikkat çeken GÜLBASAN, bölgeyle ilgili verilen sözlerin tutulmamasından dolayı bir dönem üniversite tarafından korunmaya alındığını belirterek, ‘’Bölge Şorşor Deresi Projesi başladığı zaman biz yetkililerle görüştüğümüzde dönemin valisi, belediye başkanı bize burayı koruma altına alacakları yönünde bir sözleri olmuştu. Maalesef bugün geldiğimiz noktada Bazı üst bölgelerden bir hat getirdiler buraya. Güya yağmurlama hattı. Yağmur yağdığı zaman bu bölgeyi sel vuruyor. Ama şu an öyle bir pislik geliyor ki, yağmur kanallarına ayriyeten kanalizasyon bağlanmış. Burası her tarafa mikrop saçıyor” dedi.

LAĞIM KOKAN, SİVRİSİNEK KAYNAYAN BÖLGEYE PİKNİK ALANI YAPILDI!

Çöp, haşere ve alkol şişelerinden geçilmeyen Hicret mahallesi Kırkgözeler bölgesinde bu olumsuzluklara rağmen eski belediye başkanı Mücahit YANILMAZ tarafından, vatandaşların piknik yapması için kurulan çardaklar ve mangallar bakımsızlıktan viraneye dönmüş durumda.

0-15

MUHTAR GÜLBASAN, ÇAĞRISINI YİNELEDİ: KIRKGÖZELER’E SAHİP ÇIKILSIN!

ELAZIĞ SANAYİ SİTESİNDE ‘ÇIRAK’ SORUNU! ELAZIĞ SANAYİ SİTESİNDE ‘ÇIRAK’ SORUNU!

Yıllardır dile getirmelerine rağmen Kırgözeler’e sahip çıkılmadığını belirten Hicret Mahallesi Muhtarı Murat GÜLBASAN, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve piknik yaptığı alan olan Kırkgözeler’in suyuna kanalizasyon sularının karıştığını, bölgenin yaz aylarında kötü koku nedeniyle durulamaz hale geldiğini belirterek, yetkililerin bu duruma bir çare bulmalarını istedi. 

MAHALLE’NİN PİKNİK ALANI YOK OLUYOR!

Muhtar GÜLBASAN, Hicret Mahallesi’nde bulunan ve vatandaşların piknik yaptığı alan olan Kırkgözeler’e kanalizasyon sularının karıştığını belirterek yetkililere seslendi ve Mahallenin en gözde bölgesi olan Kırkgözeler piknik alanının yok olmaya mahkûm hale geldiğini söyledi.

MAHALLENİN NEFES ALDIĞI YER KÖTÜ KOKUDAN DURULAMAZ HALDE

 Kırkgözeler’e kanalizasyon suyunun karıştığını bu nedenle özellikle yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde kokudan durulmadığını, önümüzde ki günlerde hava sıcaklıklarının daha da artmasıyla birlikte bu bölgede nefes almanın mümkün olamayacağını belirten GÜLBASAN, şöyle konuştu: “Ben buradan yetkili kurumlara seslenmek istiyorum; Tarihi yerleri böylesine kullanılamaz hale gelmesine fırsat vermenin ne anlamı var? Burada vatandaşımız gelip en azından streslerini atıyor, yeşillikler ve su sayesinde bir nefes alıyorlardı. Şimdilerde burada akan suya lağım karıştığı için insanlar kötü koku içerisinde yaşıyorlar. Şu an sulara kanalizasyon suyu karışmış. Yazık buradaki insanlar sıcak olduğu için kokudan duramaz hale geldiler ve kanalizasyon yüzünden burası mikrop saçar hale geldi. Biran evvel yetkililerden buraya bir çözüm bulmalarını istiyorum. Çünkü mahallelimizin tek nefes aldığı yer burasıydı.”  Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi