İzzet TUMAY - Elazığ’da deprem nedeniyle ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, yıkımlar sırasında ortaya ciddi sorunlar çıkıyor.
Özellikle ağır hasarlı binaların yıkımı sırasında sağlam binalara zarar verilmesi kamuoyunda ciddi tepkilere neden olurken Elazığ Merkez Olgunlar Mahallesi’nde iş makinesi yıkımını yaptığı binanın bitişiğinde bulunan sağlam binaya ciddi manada maddi zarar verdi. Sağlam binanın üçüncü ve dördüncü katının balkon duvarları yıkılırken, bir dairenin oda duvarı da yıkıldı. Ancak yaşanan sorun bununla da bitmedi; binanın hemen yanında ki elektrik direği ve tellerine de zarar verildi…

F-10

YENİ DİREK DİKİLDİ, TEMELİ TAŞLA TUTTURULDU!

‘FIRAT’ ARTAN BAŞARILARIYLA, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR ‘FIRAT’ ARTAN BAŞARILARIYLA, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Elektrik direğinin zarar görmesinin ardında yeni direk getirilerek bölgeye dikildi. Ancak direğin montajı sırasında kazım yapılıp beton dökülmemesi ve taşla toprağa tutturulması dikkatlerden kaçmadı. Elazığ’da son günlerde yıkımlarda sağlam binalara 'bilinçli' olarak yapılmasa da dikkatsizlik ve deneyimsizlik yüzünden zarar verme olayları sık sık yaşanmaya başlandı. Burada en büyük mağduriyeti ise sağlam evleri zarar gören ev sahipleri. Yıkım sırasında yaşanan sıkıntılar binaların yıkımında gerekli iş önlemlerinin alınmaması, çevrede herhangi bir güvenlik alanı oluşturulmaması kafalarda soru işaretlerine neden olurken, aynı yıkım yerinde binadan kopan beton parçalarının elektrik tellerini koparması ve yeni direğin toprağa taşla tutturulması büyük bir tehlike oluşturuyor. Bölge sakinleri yetkililerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesini ve elektrik direğinin yıkılmaması için sağlamlaştırma çalışması yapılmasını istedi.

Editör: İzzet TUMAY