Madenliler ayrıca 1995 – 2003 Yılları arasında faaliyet gösteren Maden Meslek Yüksekokulu’nun ilgisizlik yüzünden kapandığını belirterek, yüksekokulun yeniden Maden’de açılmasını talep ediyorlar…
 

SERAP ÖĞRETMENDEN  ‘STEM İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA’ PROJESİ SERAP ÖĞRETMENDEN ‘STEM İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA’ PROJESİ

Maden halkı, özellikle son yıllarda yaşanan sıkıntılar ve karşı karşıya kalınan sorunların ardından, Maden İlçe Merkezi’nde ihtiyaç duyulan temel hizmetlerden yoksun kalmış olmanın morâl bozukluğunu üzerinden atmak ve genel mahrumiyetin giderilmesi amacıyla adeta ayağa kalktı…

DOĞALGAZ ÇEMBERİNDEYİZ! 

Bu doğrultuda Maden’in herkes tarafından tanınan ve bilinen renkli sîması Şaban YÜREKLİ’nin girişimleriyle başlatılan imza kampanyaları, Maden ve Madenli için umut olmuş durumda.

Maden’de ‘’Fırıncı Şaban’’ olarak bilinen Şaban YÜREKLİ, Maden’in dört etrafının doğalgazla çevrelendiğini ve adeta doğalgaz çemberinde doğalgazdan yoksun yaşadıklarını ifâde ederken; ‘’Komşularımız Ergani’de, Çermik’te, Sivrice’de, Elazığ merkezde ve Palu’da doğalgaz var ama, Maden’de yok, neden? Devletimize güveniyoruz, Maden’e de doğalgaz istiyoruz.’’ Diye konuştu. YÜREKLİ, ayrıca 1995 – 2003 yılları arasında faaliyet gösteren Maden Meslek Yüksekokulu’nun ilgisizlik yüzünden kapandığını ve yüksekokulun yeniden açılmasını ısrarla talep ettiklerini söylerken, bu konuda da Fırat Üniversitesi Senatosu’na iletilmek üzere imza kampanyası başlattıklarını anlattı…

*VATANDAŞIN KATILIMI ÜST DÜZEYDE         FOTO=2a + 2b (küçük kullan)
Doğalgaz konusunda; ‘’Aşağıda imzası olan ve Maden ilçesinde yaşayan Madenliler olarak asırların şehircilik tecrübesine sahip memleketimizde günlük hayatın ihtiyacı haline gelen doğa dostu, verimli, güvenli, ekonomik ve çok amaçlı kullanımından dolayı tıpkı komşularımız Palu, Ergani ve Sivrice ilçe merkezlerindeki gibi biz de ilçe merkezimizde doğalgaz istiyoruz.’’ Şeklinde, Meslek Yüksek Okulu için de; ‘’Aşağıda imzası olan ve Maden ilçesinde yaşayan Madenliler olarak, gençlerimizin ve memleketimizin geleceği için Maden ilçe merkezinde Meslek Yüksekokulu istiyoruz.’’ biçimindeki  üst metinlerle imzaya açılan kampanyada imza sayısı 445’e ulaştı…

MADENLİ VATANDAŞLAR VE GÖRÜŞLERİ…

Gazeteniz TURAN’a gerek doğalgaz, gerekse meslek yüksekokulu talepleri ve başlatılan kampanyalara ilişkin düşüncelerini dile getiren Madenli vatandaşların görüşleri aynen şöyle…
MEHMET DENİZ (CAMİİKEBİR MAHALLESİ MUHTARI); “NEDEN MADEN’E SAHİP ÇIKILMIYOR?”
“Maden yalnız bırakılmasın, doğalgazın gelmesi ve yeniden yüksekokul açılması memleketimiz için çok faydalı olacaktır. İmza kampanyasını destekliyorum. Doğalgazın gelmesi özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için çok iyi olur, ayrıca resmi dairelerde kışın hep elektrik sobası kullanılıyor, doğalgazın gelmesi ile hem vatandaşın hem de kamunun gideri azalacaktır. Halen 70’lerde rahmetli Fazlı Hoca zamanında revize edilen alt yapıyla yaşıyoruz. Doğalgazın gelmesi alt yapı çalışmalarına da vesile olur. İlçemiz göç veriyor, yüksekokulun açılması bu göçü durdurur, Fırat Üniversitesi’nin bu gücü var, neden Maden’e sahip çıkılmıyor?”

ŞÜKRÜ KEKLİKÇİ ( EMEKLİ); “İNŞALLAH YETKİLİLER MADEN’İN SESİNİ DUYAR!”
“Memleketimiz kıymetlidir, insanlarımız herşeyin en güzeline layıktır, Maden’in bu duruma düşürülmesine çok üzülüyoruz, doğalgazın gelmesini ve yeniden yüksekokul açılmasını canı gönülden istiyorum. Doğalgaz gelirse insanımız kömür ve odun dumanından kurtulur. İmza kampanyasını destekliyorum. İnşallah yetkililer Maden’in sesini duyar.”

İSMET GÜNAL (EMEKLİ); “DOĞALGAZ HATTI MADEN TOPRAKLARINDAN GEÇİYOR?”
Hemşehrilerimin ‘’Maden’e Doğalgaz İstiyoruz’’ ve ‘’Maden’e Meslek Yüksekokulu İstiyoruz’’ imza kampanyalarını destekliyor ve aynı zamanda yetkililerin her iki konuya da hassasiyet göstermelerini bekliyorum. Maden varlık içinde yokluk yaşıyor, doğalgaz hattı Maden topraklarından geçiyor, Çermik’e ana hattan 18 km hat uzatılarak doğalgaz verildi, ayrıca hat çekilmeden önce depolama sistemiyle de hemen doğalgaz hizmeti verilebilir. Hangi çağda yaşıyoruz? Yeter ki istensin.”
BAYRAM ÇELİK (ESNAF); “ERGANİ 18 KM VE DOĞALGAZI VAR!”
“Yanı başımızda Ergani 18 km. mesafede ve doğalgazı var. Onlar faydalanıyor ama biz faydalanamıyoruz, haliyle tesiste giderimiz onlardan daha fazla. Kovancılar’da, Sivrice’de, Palu’da doğalgaz var da niye bizde olmasın? Artı Maden’de niye yüksekokulumuz olmasın? Biz de üniversite istiyoruz. Vatandaş olarak bunu hepimiz istiyoruz, umudumuz Maden’in hak ettiği yaşam seviyesine ulaşmasıdır.”
HANİFİ TUNÇ (ESNAF); “MADEN’E SAHİP ÇIKILSIN!”

“Maden’de yaşıyorum, berberim, Maden’e doğalgaz gelsin ve yüksekokul açılsın, imza kampanyasını destekliyorum. Maden’e sahip çıkılsın, tüpgaz yerine doğalgaz kullanırsak masrafımız yarıdan daha aşağı düşecek. Yüksekokulumuzu hiç yoktan kapattılar, yine açılırsa bu Maden için çok iyi olur.”
EŞREF GÜNEŞ (ESNAF); “İMZA KAMPANYASINI DESTEKLİYORUM”
“Maden’de esnafım, Şaban abi başkanımızın başlattığı ‘’Maden’e Doğalgaz İstiyoruz’’ ve ‘’Maden’e Meslek Yüksekokulu İstiyoruz’’ imza kampanyasını destekliyorum. Ayrıca hem Maden’de yaşayan hem de Maden dışında yaşayan herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.”

KENAN CANPOLAT (ESNAF); “MADEN GELİŞSİN İSTİYORUZ!”
“Maden’de esnafım, memleketimizi seviyoruz. Burada atalarımızın dedelerimizin mezarları var, göç vermek istemiyoruz. Maden gelişsin istiyoruz. İmza kampanyasını destekliyorum, Maden’e doğalgaz şimdiye kadar çoktan gelmeliydi, yüksekokul açılırsa memleketimize hizmet olur.”

MUHİTTİN DENİZ (EMEKLİ); “MADEN’İ SEVEN MADEN’E DOĞALGAZ GETİRİR!”
“Maden’de yaşıyorum, imza kampanyasını destekliyorum, Ben sadece şunu söylemek istiyorum, Maden’i seven Maden’e doğalgaz getirir, Maden’i seven Maden’e yüksekokul açar, biz de onlara dua ederiz. Yanımızda, çevremizde her yerde doğalgaz var, Maden’e gelince yok. Maden üvey evlat mı?”

KÂZIM CANPOLAT (ESNAF);YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
''Madende esnafım, imza kampanyasını destekliyorum. İlçemize doğalgazın gelmesi gecikmez inşallah, bunu hepimiz istiyoruz. Yüksekokul açılırsa Maden yine eski günlerine döner, destek lazım, yetkililerden destek bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi