AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, esnaf kredileri faizlerinden Elazığ’ında muaf tutulması adına ilgili bakanlıklara konuyu ilettiklerini açıkladı. 

Geçtiğimiz günlerde esnaf kooperatiflerine ulaştırılan bir genelge ile Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerin faizleri artırıldı. Bu düzenlemeden depremden etkilenen 5 il ve 2 ilçe muaf tutulurken Elazığ bu iller arasına alınmadı. 

GÜRSEL EROL'DAN  CHP GENEL BASKANI ÖZGÜR ÖZEL'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ GÜRSEL EROL'DAN  CHP GENEL BASKANI ÖZGÜR ÖZEL'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ, esnaf kredileri faizlerinden Elazığ’ında muaf tutulması adına ilgili bakanlıklarla iletişime geçildiğini duyurdu. Sürecin takipçisi olacaklarını ve esnafın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Milletvekili Erol Keleş; “Aziz Hemşehrilerim; Geçtiğimiz günlerde kooperatiflere gönderilen genelgeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarında bir artış yaşandı. Ancak, depremden etkilenen bazı iller ve ilçeler bu düzenlemeden muaf tutuldu.2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler sonrası Elazığ; ekonomik olarak ciddi yaralar almıştır. Bölge halkı ve esnafımız halen yaralarını sarmaya çalışmaktadır. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Elazığ’ımız afet bölgesi olarak ilan edilmiştir. Esnaf oda başkanlarımız ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz, yapılan düzenlemeden ilimizin de muaf tutulmasıyla ilgili bizimle iletişime geçtiler. İlk andan itibaren ilgili Bakanlıklarımız ile temas kurarak Elazığ’ımızın muaf tutulan iller arasında yer alması konusunu ilettik. Sürecin takipçisi olduğumuzu ve Elazığ esnafımızın mağdur olmaması için gerekli tüm çalışmaları yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Konuyu yakından takip ederek Elazığ’ımızın ve esnafımızın yanında olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 

Editör: İzzet TUMAY