İzzet TUMAY - Gazeteniz TURAN’ın birkaç kez gündeme getirdiği Sivrice Atık Su Arıtma Tesisiyle ilgili son gelişmeler gündemde yerini korumaya devam ediyor. Uzun süredir âtıl halde bulunan ve arıtma yapmayan Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin tadilatı için AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ’in girişimleriyle çıkan ödenek tartışma konusu oldu. Gazeteniz TURAN’a konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ; ‘’Ödenek ile ilgili talimat Bakanlık tarafından İl Özel İdaresi’ne bildirildi, bu kalem üzerinden bu işlemi yapın denildi. Sonuçta bu işe çözüm bulunması önemli değil mi? Gölümüzün arıtma sisteminin yapılması bu şehir için önemli değil mi?’’ Dedi…

 mutlaka gir abi sayfa 1  (2) (1)

‘’AMAÇLANAN ‘BÜYÜK İSRAİL PROJESİ’DİR!’’ ‘’AMAÇLANAN ‘BÜYÜK İSRAİL PROJESİ’DİR!’’

 

MİLLETVEKİLİ KELEŞ’TEN TURAN’A ÖDENEK AÇIKLAMASI!

Gazeteniz TURAN’ın defalarca gündeme getirdiği Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı. Âtıl halde duran ve yıllardır arıtma yapmayan Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin yeniden faaliyete geçmesi için gerekli tadilat ödeneği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Ancak yaşanan gelişmenin ardından Elazığ İl Özel idaresi Eylül ayı Meclis toplantısında Sivrice Atık Su Arıtma Tesisi’nin tadilatı ile ilgili Gazeteniz TURAN’ın gündeme taşıdığı AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ’in Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sivrice Atık Su Arıtma Tesislerinin yeniden işletilmesine yönelik tadilat ödeneği çıktı açıklamasına ve ödeneğin İlbank tarafından 2022 yılında İl Özel İdaresinin Araç gereç alımı için ayrılan ödenekten karşılanması konusu tartışmalara neden oldu…  

mutlaka gir abi sayfa 1  (1) (1)

TURAN'A KONUŞAN MİLLETVEKİLİ KELEŞ: ‘’ÖNEMLİ OLAN SORUNUN ÇÖZÜLMESİ DEĞİL Mİ?  
İl Genel Meclisinde tartışma konusu haline gelen ‘ödenek’ ile ilgili Gazeteniz TURAN’a açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ, ‘’Şimdi Çevre Şehircilik Bakanlığı’na yazılmış bir yazı vardı; arıtma sisteminin tekrardan aktif hale getirilmesi. 2-3 defa Bakan yardımcısı ile daha sonra Çevre Şehircilik Bakanı ile görüştüm ve bana tesisin mutlaka aktif hale getirileceği söylendi.’’ Dedi.   

‘’BAKANLIK BÖYLE UYGUN GÖRDÜ, BU KARARI BENİM VERME YETKİM YOK!’’  
Ödeneğin ilgili Bakanlık tarafından çıkarıldığı ve 6 Şubat Depremleri’nden ötürü tüm ödeneklerin bir kenara bırakıldığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ; ‘’Sonuçta bu Bakanlığın izniyle olan bir şey. Ben Milletvekili olarak bu tesis ödeneğini şurana alın, şurada ki ödeneği buraya kaydırın diyecek bir konumda değilim. Devletimiz şu anda sıkıntılı bir dönemde, depremden dolayı bütün ödenekleri bir kenara bırakmış. Bu ödenek ile ilgili talimat zaten Bakanlık tarafından İl Özel İdaresi’ne bildirildi, bu kalem üzerinden bu işlemi yapın denildi. Sonuçta bu işin yapılması önemli değil mi? Şu anda Sivrice’de gölümüzün arıtma sisteminin yapılması bu şehir için önemli değil mi? Yani ödenek konusunda hibe verilmiş olsaydı ne fark ederdi? Şu anda kredi yoluyla ki bunun kararını da biz vermiyoruz zaten. Bu durum Bakanlıktan gelen yazı doğrultusunda gerçekleşti. Bizler Bakan beyle görüştük ve bakanlığın öngördüğü yöntem ile de bu işlem başladı. Burada önemli olan büyük bir soruna çözüm bulunması ve bu çözüm bulunurken biz gerekli görüşmeleri yaptık, karar mekanizması olan Bakanlık ise böyle karar verdi. Hibe ya da kredi de olsa ne fark eder? Yani bu para devletin parası değil mi? Bakanlık bu parayı buraya aktarmış ve burayı aktif hale getirilmesi için fikir üretmiş. Zaten biz bu sorunun çözümü adına gerekli çalışmaları yaparken Bakanlık da buranın mutlaka aktif hale gelmesi gerektiği yönünde bir önceliği vardı. Şu anda ekonomik olarak sıkıntılar olduğu için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tamamen depreme yönelmiş ve tüm bunlara rağmen bu tesise bir çözüm yolu bulmuş ve bu izni vermiş.’’ Dedi.

‘’ÖNEMLİ OLAN ARITMA TESİSİ’NİN FAALİYETE GEÇMESİDİR!’’

Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamalara Sivrice Atık Su Arıtma Tesisi’nin tekrar faaliyete geçip, Hazar Gölü’nün kirliliğine son vereceklerini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ; ‘’Gelinen son noktada bu arıtmam sisteminin tekrardan kazandırılması önemli değil miydi? Kısacası biz AK Parti Milletvekilleri olarak Elazığ’ın en büyük sorunlarından birisi olan bu tesis ile ilgili biz AK Parti Milletvekilleri olarak tüm arkadaşlarımızla birlikte gerekli çalışmaları, girişim ve Bakanlık nezdinde görüşmeleri yaptık. Bakanlık çözüm olarak bu yolu seçti. Daha önce de dediğim gibi; Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin 1. Etabı için ödenek tamamen Bakanlığın uygun gördüğü şekilde çıkarıldı. Çıkarılan ödenekle arıtma tesisi sistemlerindeki problemler giderilip tekrardan aktif hale getirilecek. Atık Su Arıtma Tesisi’nin tadilatı için Elazığ İl Özel İdaresi yetkilileri daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bir girişimde bulunmuşlardı. Ama ödenek konusunda bir sonuca varılamamıştı.’’ Dedi.  

iç sayfa -1

‘’KURUMUN HİZMETLERİNDE AKSAMAYA YOL AÇMAZ!’’  

Hazar Gölü’nün sorunlarını uzun süredir bildiğini ve süreci yakinen takip ettiğini de sözlerine ekleyen AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ, tekrar bu ödeneğin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın talimatıyla çıktığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Ben göreve başladığım günden itibaren özellikle bu konuyu takip ettim, Çevre Şehircilik Bakan yardımcımız ve hatta sayın Bakanımızı ziyaret ettiğimizde de bu konuyu özellikle dile getirdim. Ayrıca Bakan Bey Elazığ'a geldiğinde de aynı konuyu dile getirdim. Bu iş 2 etap halinde olacak, bu ödenek 1. Etap için çıkarıldı. Bu ödeneğin nasıl ve nereden çıkarılacağına biz değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karar verdi. Bu ödenekle arıtma tesisi sitemlerindeki problemlerin giderilip tekrardan aktif hale getirilmesi için tamirat tadilat işleri için ödeneği alındı. Bizim ödenek konusunda nereden veya hangi kurumdan faydalanılacağına karar verme gibi bir yetkimiz yok.

SAYFA 1'E SÜRMANŞETE (2)

Bakanlık bunun kararını vermiştir. Geçmiş yıllarda yapılan ancak değişik teknik problemler sebebiyle rantabl olarak işletilmeyen Sivrice Atık Su Arıtma Tesislerini hizmete almak amacıyla yaptığımız çalışmalar olumlu neticelendi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. İlimizin turizm cenneti olan Sivrice ilçemiz ve Hazar gölümüz için önemli bir çevre yatırımı olan bu tesisin çalışmasıyla ve daha sonra Sivrice Hazar Gölü havzasında olan ve Kanalizasyon sistemine bağlı olmayan kuzey sahillerinin kanalizasyon tesislerinin yapılarak bu arıtma tesisine bağlanmasıyla hem ilçemiz hem de Hazar Gölümüz adına önemli çevresel problemimiz de giderilmiş olacak. Bu ödeneğin çıkarılması noktasında birlikte çalıştığımız AK Parti Milletvekillerimiz Sayın Ejder AÇIKKAPI ve Sayın Mahmut Rıdvan NAZIRLI ile Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ’ye teşekkür ediyorum. Yani kamuoyuna lanse edildiği üzere biz vekil arkadaşlarımızla birlikte ödeneğin İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanması adına herhangi bir girişimimiz olmamış, bizler sorunu Bakanlığa taşıdık, Bakanlık ise çözüm yolunu belirledi.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi