TURAN Gazetesi, 2023 yılının Aralık ayında Elazığ Şeker Fabrikası’nda birkaç ismin sahte imza ile piyasanın çok altında bir fiyata tonlarca kilo şeker aldığı ve bu şekerleri yüksek kâr marjıyla sattığı duyumu üzerine harekete geçmiş ve akıl almaz skandalı ortaya çıkarmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından hem Şeker Fabrikası yetkililerinin hem de bürokrasinin sessizliğini koruması dikkâtlerden kaçmazken, edinilen bilgilere göre Elazığ Şeker Fabrikası Muhasebe Müdürü’nün izne ayrıldığı öğrenildi… 

MUHASEBE MÜDÜRÜ İZNE ÇIKTI!  

TURAN Gazetesi, 2023 yılının Aralık ayında Elazığ Şeker Fabrikası’nda birkaç ismin sahte imza ile piyasanın çok altında bir fiyata tonlarca kilo şeker aldığı ve bu şekerleri yüksek kâr marjıyla sattığı duyumu üzerine harekete geçmiş ve akıl almaz skandalı ortaya çıkarmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından hem Şeker Fabrikası yetkililerinin hem de bürokrasinin sessizliğini koruması dikkâtlerden kaçmazken, edinilen bilgilere göre Elazığ Şeker Fabrikası Muhasebe Müdürü’nün izne çıktığı öğrenildi… 

A A E A A A

TURAN KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEK… 

Daha önce yine kamu yararını gözeten gazeteniz TURAN’ın manşetten yayımladığı yakıt israfı ile gündeme gelen Elâzığ Şeker Fabrikası’ın bu defa da sahte imza ile gündeme oturması Elazığ gündeminin baş sırasında yer alıyor. Uzun bir süredir pancarı en dip fiyattan alarak üreticiye zorluklar yaşatan Elazığ Şeker Fabrikası’nda sular bir türlü durulmazken, gazeteniz TURAN, 2023 yılının Aralık ayında Elazığ Şeker Fabrikası’nda birkaç ismin sahte imza ile piyasanın çok altında bir fiyata tonlarca kilo şeker aldığı ve bu şekerleri yüksek kâr marjıyla sattığı duyumu üzerine harekete geçmiş ve akıl almaz skandal ortaya çıkmıştı. TURAN gazetesi olarak yaşanan bu vahim durumun takipçisi olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. 

D R R J I I

KAMU ZARARA UĞRATILDI, PEKİ BU SESSİZLİK NEDEN? 

Konuya ilişkin araştırmalar yapan Turan Gazetesi gerekli evraklara ulaşmış ve Elazığ Şeker Fabrikası’nda yaşanan “sahte imza” ile şeker satımının detaylarını öğrenmişti. Elazığ AK Parti teşkilatındaki bir siyasiye yakın bir isme, sahte imza ile şeker satan yetkililer mahkemelik olurken, evraklardaki imzaların kimlere ait olduğu “kriminal inceleme” birimlerince araştırılıyor. Ortada büyük bir kamu zararı varken ilgililerin iddiayı yalanlamaması ve aksi yönde herhangi bir açıklama yapmayarak susmayı tercih etmesini de değerli Elazığ kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. 

PANCARA KOTA, FİYATTA DİP UYGULAMASI! 

2023 yılı Ekim ayında çiftçinin ürettiği şeker pancarını en dip fiyattan kota uygulayarak alan Elazığ Şeker Fabrikası’nda yüzlerce litre Fuel Oil akaryakıtın depoya aktarıldığı sırada yere dökülerek kanalizasyona karışıp ziyan olması skandalının ardından şimdi de aynı fabrikada sahte imza kullanılarak ucuza şeker alıp piyasaya 2-3 katı fazla fiyata satıldığı skandalına rağmen ilgililerin sessizliğini ne zaman bozacağı, vahim iddialar karşısında nasıl bir yol izleyecekleri ise merak konusu olmaya devam ediyor.  

‘’ÇİFTÇİ TARIMI BIRAKMAK ZORUNDA KALACAK!’’ ‘’ÇİFTÇİ TARIMI BIRAKMAK ZORUNDA KALACAK!’’

UCUZA AL, 3 KATINA SAT! 

Şekeri alanlardan R.Ç adlı kişinin AKP Elazığ il teşkilatında bir yöneticinin yakını olduğu iddiâ edilirken, adı geçen R.Ç’nin Elazığ Şeker Fabrikası’nda görev yapan bazı müdürler ile yakın ilişkisi olduğu ve konu ile ilgili şikâyette bulunulması üzerine tarafların mahkemelik oldukları belirtildi. Tahkikatın sürdüğü, olayda şüphelilerin kapasite raporu çıkardıkları ve bunlar adına tek elden şeker alınıp satıldığı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca son bilgilere göre de fabrikadan şekerin 900 liraya çıkartıldığı piyasadaysa şeker fiyatının 2 bin TL’ye kadar çıktığı belirtilmekte.

Editör: İzzet TUMAY