Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi ve Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokolle düzenlenen “Dede Korkut’un İzinde” adlı kısa öykü yazma yarışması sonuçları açıklandı, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Türk Eğitim -Sen Elazığ Şubesi ve Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokolle “ Dede Korkut’un İzinde” adlı kısa öykü yazma yarışması öğretmenler ve lise öğrencileri arası olmak üzere iki kategoride düzenlenmişti.

Öğretmenler kategorisinde yarışmaya 83 eser katıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Birinciliğe: “Bir Kutlu Sefer” adlı öyküyle Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Metin Sertkaya; ikinciliğe: “Can Tatlıdır Geçmeyene Yuh Olsun” adlı öyküyle Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Ömer Şirin; üçüncülüğe: “Asil Kan” adlı öyküyle Atatürk İlkokulu Öğretmeni Işıl Emre layık görüldü.

Lise öğrencileri kategorisinde yarışmaya 198 eser katıldı. Yapılan değerlendirme neticesinde Birinciliğe: “Kan Bağı” adlı öykü ile Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinden Memetcan Yıldırım; İkinciliğe: “Vatan Sağ Olsun” adlı öykü ile Harput Anadolu Lisesinden Kevser Karaduman; Üçüncülüğe: “ Birlik ve Beraberlik Günü” adlı öyküyle Gazi Anadolu Lisesinden Esma Nur Türkmen; Dördüncülüğe: “Bir Vatan Uğruna” adlı öyküyle Harput Anadolu Lisesinden Nesrin Çetintaş layık görüldü.

dd37ab70-f63e-4b97-b760-ff5b6344653a

b44e40de-e93a-4183-a717-6e130bffb990

 Yarışma sonucunda Türk Eğitim- Sen Elazığ Şube merkezinde ödül töreni düzenlendi. Törende Türk Eğitim- Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın bir konuşma yaptı. Başkan Taşkın konuşmasında: “Sendika olarak okumaya büyük ehemmiyet veriyoruz. Okuyan, düşünen aynı zamanda düşündüklerini kaleme aktaran milli kalemler yetiştirmek gayesi ile böyle bir yarışma düzenledik. Yarışmaya büyük teveccüh oldu. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. Yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.

"109. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ VE SONRASI" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ "109. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ VE SONRASI" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Daha sonra yapılan ödül töreninde Başkan Fatih Murat Taşkın yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödüllerini verdi ve başarılarının devamını diledi.

Editör: Haber Merkezi