İzzet TUMAY - Çiftçinin ürettiği şeker pancarını en dip fiyattan kota uygulayarak alan Elazığ Şeker Fabrikası’nda bugünün piyasa değeri 24,07 TL olan yüzlerce litre Fuel Oil Akaryakıt depoya aktarıldığı sırada yere dökülerek kanalizasyona karıştı ve ziyan oldu...

Elazığ Şeker Fabrikası’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan bu vahim olayı kurum yetkilileri örtbas etmeye çalışırken, fabrikanın emekçi işçileri kamu malına sahip çıkarak bu sorumsuzluğu belgeleriyle kamuoyunun vicdanına bırakıp, gözler önüne serdi…

  01- MANŞET- FOTO-03- ELAZIĞ ŞEKER FABRİKASI ÜSTTÜ TOPRAKLA KAPATILAN YAKITElazığ Şeker Fabrikası'nda ihmalkârlık ve vurdumduymazlık nedeniyle yaşanan bir olay milletin parasının nasıl hiçe sayılarak hebâ edildiğini gözler önüne serdi… 

SAHİPSİZ BUZLUK MAĞARASI! SAHİPSİZ BUZLUK MAĞARASI!

Pancar yetiştiricisinin ektiği ürüne kota koyarak ya da mahsulünün tamamını almayarak büyük sıkıntılara neden olan fabrikada alınan Fuel Oil Akaryakıt dikkâtsizlik ve denetimsizlik nedeniyle boşa gitti. Çiftçinin ürettiği pancarı en dip fiyattan kota uygulayarak alan Elazığ Şeker Fabrikasında kilosu 24,07 TL olan binlerce litre Fuel Oil Akaryakıt, fabrikanın akaryakıt deposuna aktarılırken dikkâtsizlik sonucu yere dökülerek ziyan oldu…

01- MANŞET- FOTO-01- ELAZIĞ ŞEKER FABRİKASI

BİR TANKER FUEL OİL’İN YARISI KANALIZASYONA KARIŞTI!... 

Gazeteniz TURAN’a gelen bilgilere göre, Elazığ Şeker Fabrikası’nda kullanılmak üzere alınan 1 tanker Fuel Oil Akaryakıtın, yakıt tankına ikmali sırasında kontrol altında tutulmaması ve ihmalkârlık sonucu büyük kısmının boşa gittiği ve mazgallardan akarak kanalizasyona karıştığı iddiâ edildi. Elazığ Şeker Fabrikası’nın yetkililere ise yere dökülen yüzlerce litrelik akaryakıtın üzerine toprak serperek bu olayı gizlemeye çalıştığı gelen bir diğer bilgi…

01- MANŞET- İÇ SAYFA FOTOĞRAFLARI  (1)

 YERE DÖKÜLEN TONLARCA AKARYAKITIN ÜZERİ KAPATILDI!

Akaryakıtın fabrika deposuna aktarıldığı sırada Fuel Oilin yere akıp boşa gitmesinin ardından, yere akan yakıtın üzerinin kepçeler yardımıyla kapatılarak maddi zararın örtbas edildiği de vahim iddiâlar arasında yerini alıyor… 

ÖTE YANDAN ÇİFTÇİNİN PANCARI DEĞERİNDEN ALINMIYOR…

Fabrikada yaşanan bir başka büyük sıkıntı ise çiftçinin pancarına uygulanan kota...

10 dönüm pancar eken bir çiftçinin bu pancarına belli bir kota uygulanırken, kotada A ve C sınıflandırması uygulandığı, belli bir tonun üzerine çıkıldığında A kotasından alınması gereken pancarın daha düşük olan C kotasından düşük fiyattan alındığı da iddialar arasında. A kotası; açıklanan fiyat olarak kabul edilirken, C kotası ise fiyat olarak daha düşük olarak uygulanıyor. Pancar üreticisi istediği kadar pancar ekebilme şansına sahip değil. Çiftçi kendi kararıyla 50 dönüm ekip bu mahsulün tamamını fabrikaya satma gibi bir şansı da bulunmuyor. Pancarın alım fiyatı yerinde sayarken geçen yıla göre maliyetlerin katlandığı bu sezonda üretici ne yapacağını şaşırmış durumda.

Editör: Haber Merkezi