İzzet TUMAY – Bulunduğu bölgeden bir başka bölgeye taşınması uzun süredir gündemde olan Elazığ Sanayi Sitesi ile ilgili birçok kez toplantı düzenlenmesine, her dönem seçim öncesi siyasi malzeme yapılmasına rağmen şu ana kadar ciddi bir adım atılmaması kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. 
Artan araç ve iş makinaları, sanayi ve orman ürünleri ile oto yan sanayinin hizmet verdiği Elazığ sanayi sitesi, hem mevcut alanı hem fiziki şartları hem de sosyal tesisleri ile ihtiyaca cevap veremez hale geldi. 
 
2017 YILINDA TAŞINACAKLAR LİSTESİNE ALINMIŞTI?...  
 
Dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve kent içinde kaldığı için taşınması planlanan 135 sanayi sitesi arasından öncelikli olarak taşınacak olan 10 sanayi sitesi belirlenmiş, Elazığ sanayi sitesi de bu 10 il arasında yerini almıştı. 
10 sanayi sitesinin taşınma sürecindeki altyapı, üstyapı, arsa edinme gibi maliyetlerin karşılanabilmesi için sanayicilere düşük faizli kredi desteği verileceği kamuoyuna duyurulmuş,  adı geçen 10 sanayi sitesinin taşınması için arazi temininin maliyetinin 2017 tarihinde 280 milyon lira toplam taşınma maliyetinin ise 2.2 milyar lira olarak öngörüldüğünü belirtilmişti. 

Bu konuyla ilgili olarak geçmişte yapılan açıklamalarda, mevcut sanayi sitesinin eninde sonunda bulunduğu bölgeden taşınacağı, sitenin taşınması durumunda eski alanın KültürkPark benzeri bir yer olarak inşa edilip, Elazığlıların hizmetine sunulacağı belirtilmişti. Ancak aradan geçen uzun zamana rağmen sitenin taşınmasıyla ilgili şu ana kadar ciddi bir mesafe alınmaması dikkatlerden kaçmadı. 

 YANILMAZ, ‘ENİNDE SONUNDA TAŞINACAK’ DEMİŞTİ! 

  nhImwpYc_400x400

Sanayi sitesinin başka bir bölgeye taşınmasıyla ilgili geçmişte dönemin Elazığ eski Belediye Başkanı AK Parti MKYK Üyesi  Mücahit YANILMAZ, o dönem konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunmuş, Yeni Sanayi Sitesi’nin yeni yerinin neresi olacağı konusunda yeni sitenin Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın bir yerde inşa edileceğini, sitenin uzak bir bölgede olmasının düşünülemeyeceğini, Sanayi Sitesi ile OSB’nin bir bütün halinde, birbirine yakın bir şekilde olması gerektiğine işaret ederek, “Biz bu konunun sürekli üzerinde duruyoruz. Yeni siteyi meslek kollarının ayrı ayrı bir şekilde olmasını planlıyoruz. Kısacası; Elazığ Sanayi Sitesi’nin ‘eninde sonunda’ taşınacağını belirtmek istiyorum. Bu kısa vadede yapılabilecek bir iş değil. Uzun vadede olabilecek bir iş. Ancak biz bu konuyla ilgili her türlü hazırlığımızı yapmış durumdayız. Elazığ Belediyesi olarak tek başımıza bu işin altından kalkıp kalkamayacağımız, ne şekilde yapabileceğimiz ve buna benzer konularla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuyu Elazığ’ın ve sanayi esnafının menfaatine uygun şekilde yapmanın derdindeyiz” demişti. 

 ERDOĞAN: ‘’SANAYI MAHALLEMİZDE BULUNAN MEVCUT SANAYI SITESI KALDIRILMALIDIR!’’  

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Av. Murat ERDOĞAN, ‘’Sanayi Mahallesinde bulunan mevcut sanayi sitesinin etrafı konut alanları ile çevrilmiş ve bu sebeple hem insan sağlığını tehdit eden bir faktör haline gelmiş, hem de bölgenin gelişim ve genişleme imkânı kalmamıştır’’ diyerek, sanayinin taşınma konusunun önemine vurgu yaptı. 

SANAYİ TAŞINMA MURAT ERDOĞAN

‘’Bu sebeplerle söz konusu alanın şehir merkezi ve kentsel gelişim alanı dışında bir bölgeye taşınması gerekmektedir’’ diyen ERDOĞAN, Gazeteniz TURAN’a yaptığı açılamada şöyle konuştu: ‘’Sitenin taşınacağı alan devlet kaynakları ile imar edilmeli ve küçük esnaf ağır maddi yüke maruz bırakılmamalıdır. Sanayi sitesi esnafımızın yeni yapıyı benimseyebilmesi için taşınacağı bölgede enerji ve vergi indirimleri planlanmalı ve bu teşvikler gerekli hukuki zemine oturtulmalıdır. Sanayi Sitesinin mevcut alanı ilimizin az gelişmiş doğu bölgesinin cazibe kazanmasını desteklemek amacıyla doğu park adlı büyük bir sosyo-kültürel park alanına dönüştürülmelidir.’’ Dedi.  

TURAN, 'İSYAN' DİYE YAZMIŞTI, BELEDİYE UYANDI! TURAN, 'İSYAN' DİYE YAZMIŞTI, BELEDİYE UYANDI!

Editör: Haber Merkezi