İzzet TUMAY - Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkan Vedat GÜR, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 42,6 zam açıklamasını değerlendirerek, ‘’Kök maaşlara zamlar yansıtılarak emekliyi açlığa terk ettiler’’ dedi.

SEÇENİN MAAŞI 10 BİN, SEÇİLENİN 230 BİN!

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkan Vedat GÜR, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 42,6 zam açıklamasını değerlendirerek, ‘’Kök maaşlara zamlar yansıtılarak emekliyi açlığa terk ettiler’’ dedi.
‘’Seçilenin maaşı 230 bin TL. Adalet bunun neresinde?’’ diyen Türkiye Emekliler Derneği Başkan Vedat GÜR, Gazeteniz TURAN'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ‘’Kök maaşlara zamlar yansıtılarak emekliyi açlığa terk ettiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, 16 Ocak Salı günü yapılan kabine toplantısının ardından emeklilerin maaş zammı farkını azaltacaklarını, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 zam yapacaklarını açıklamıştı. Yüzde 42,6’ye yükseltilen maaş zammıyla birlikte ERDOĞAN, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildiğini duyurdu ancak kök maaşı 7 bin 13 liranın altında olan emekli vatandaşlar, en düşük aylığın 10 bin liraya yükseltilmesiyle yüzde 33,3 oranında zam almış olacaklarını düşünüyorlar. 

‘’YILDIRIM AİLESİ BU TESİSİ CÜZİ BİR MİKTARLA SATIN ALDI!’’ ‘’YILDIRIM AİLESİ BU TESİSİ CÜZİ BİR MİKTARLA SATIN ALDI!’’

1-116

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 42,6 zam yapılacağını duyuruldu ancak kök maaşı 7 bin 500 liranın altında kalan milyonlarca emekli bu oranda zam almayacak. Maaşları 10 bin liraya tamamlanan emeklilere verilen zam yüzde 33,3 oranında kalacak.  Emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde etkili olan altı aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ile Esnaf ve sanatkârlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu (Bağ-Kur) emeklileri yüzde 37,57 oranında, memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 49,25 oranında zam alabilecekti.’’

Editör: İzzet TUMAY