Elazığ turizmi için yapılan bir görüşme ve paylaşılan bir “Cumhur İttifakı” fotoğrafı…

O fotoğrafta eksikler var. Fotoğraf da Cumhur İttifakı Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Semih Işıkver, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ MHP İl Başkanı Yunus Bal bulunuyor. O karede Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ile AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yok…

Milletvekili Nazırlı’nın o karede olmaması Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın orada olmasından mı kaynaklanıyor?

Bir dikkat çekici nokta ise CHP Milletvekili Gürsel Erol, hızlı tren konusunda bir soru önergesi vermişti. Eksik Cumhur İttifakı ise Turistik Van Gölü Ekspresi üzerine istişarede bulundular. Yani hem Cumhur İttifakı hem de CHP, Elazığ’a tren seferlerini rayına oturtmaya çalışıyorlar.

****  ****  ****  ****

 “İlimizin saygın medya kuruluşlarından birinin siyasi parti adaylarına ‘mevcut belediye başkanı hakkında herhangi bir şekilde konuşmamak üzere’ tüm mecralarını ücretsiz açmayı teklif ettiği, teklifi kabul etmeyenlere ise yayınlarında yer verilmeyeceği” iddiası son günlerde bazı basın yayın organlarında (çoğunda değil) dile getirilmeye başlandı.

Doğru ise gerçekten çok vahim…

Eğer bu iddia doğruysa hem basın hem de siyaset kirlenmiştir.

****  ****  ****  ****

Seçim kampanyaları Elazığ’da kirli başladı. Basında yaşanan bu kirlilik seçim afişlerinin asılmalarında da yaşanmaya başlandı.

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın’ın büyük tanıtım afişleri Elazığ Belediyesi görevlileri tarafından yerlerinden söküldü. Mustafapaşa Mahallesi, Gazi Caddesi ve Vali Fahribey Caddesi’nde mülk sahiplerinin izni ile binalara asılan pankartlar itfaiye ekipleri tarafından sökülmesi, kamusal alanda asılı olan AK Parti ve diğer partilerin pankartlarına ise dokunulmaması Saadet Partililer tarafından tepkiyle karşılandı. Afişlerin sökülmesine tepki gösteren Abdullah Akın, “3 adet posterimizi belediyenin söktürmesini kınıyor ve bu çifte standardı kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

****  ****  ****  ****

Siyasette rüzgâr yön mü değiştiriyor?

AK Parti’de Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yeniden adaylığının açıklanmasından sonra AK Parti taraftarları büyük bir coşkuyla sanki seçim kazanmış havasına girdiler. Havaalanındaki karşılama töreni ise bunun göstergesiydi. Derken parti içi yaşanan tartışma işin rengini değiştirdi. Coşkunun yerini belirsizlik kapladı.

Küçük bir tartışma Elazığ-Palu çekişmesine dönüştü. AK Parti eski Milletvekili Faruk Septioğlu’nun Yeniden Refah Partisi’nden aday olması rüzgârın hızını azalttı. Derken Yeniden Refah Partisi, AK Parti’den aday olmayanları kendi saflarına katması ve aday göstermesiyle esen rüzgârı iyice durdurdu.

Yeni bir rüzgâr esintisine ihtiyaç duyan AK Parti’nin imdadına Cumhurbaşkanı yetişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Şubat Cuma Günü Elazığ’a gelmesi bekleniliyor.

Elazığ’a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hak sahibi olan 2 bin 255 depremzedeye anahtarlarını teslim edecek.

30 KİŞİ 15 TON ÇÖP TOPLAMIŞ! 30 KİŞİ 15 TON ÇÖP TOPLAMIŞ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’da estireceği rüzgârda merak konusu…

****  ****  ****  ****

Nedense yerel seçim havasına girilemiyor.

Önce Kilisede işlenen cinayet sonra Ramazan Hoca’nın öldürülmesi ve son olarak Taksinin öldürülmesi…

Birileri yine düğmeye bastı. Ardı ardına işlenen cinayetler seçim öncesi kaos yaratılmaya mı çalışılıyor? Ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna yansıtılan cinayetler toplum üzerinde psikolojik baskı yaptı. Uzay yolculuğu bile geri planda kaldı.

Gündeme bir bakın cinayetler…

Cinayetler resmen gözümüz önünde işleniyor.

İnsanları korku sardı. Sosyal Medya paylaşımlarında ise öfke hâkim…

Editör: Haber Merkezi