İzzet TUMAY- Elazığ’ın Aksaray, Hicret, Kızılay ve Gümüşkavak mahallelerini yakından ilgilendiren Şorşor Deresi Islah Projesi’nde önemli bir gelişme sağlandı. Elazığlıların ilk kez TURAN Gazetesi sayesinde haberdar olacağı önemli gelişme ile ilgili bilgiye Haber Koordinatörü İzzet TUMAY ulaştı. 

ELAZIĞ'DA IŞKIN MEVSİMİ! ELAZIĞ'DA IŞKIN MEVSİMİ!

Şorşor Deresinin gerek kötü görüntü, gerekse çevreye yayılan koku bakımından en çok zarar verdiği Kızılay, Aksaray ve Hicret Mahallelerini kapsayan  2. etap çalışmaları ile ilgili ihale yapıldı ve yakın zamanda şantiye kurularak çalışmalara başlanılacağı belirtildi.

İHALEYİ SEZA İNŞAAT ALDI 

TURAN Gazetesinin bugünkü sayısında yine gündemine aldığı Şorşor Deresi Projesi’nin önemli bir kısmının yer aldığı Hicret Mahallesi Kırkgözeler mevkiinin de dahil olduğu bölgede şantiye kurulacak, yapım ihalesini Seza İnşaat’ın aldığı proje ile ilgili konuşan Hicret Mahallesi Muhtarı Murat GÜLBASAN, ‘’İhaleyi Seza İnşaat aldı. Yılların kronikleşmiş ve bir türlü sonuca gidilememiş Şorşor Deresi Islah Projesi ile ilgili ihale tamamlandı ve ihaleyi Elâzığ'ımızın önemli firmalarından sayın Prof. Dr. Yasemin AÇIK’ın sahibi olduğu Seza İnşaat aldı.  

ŞANTİYE KIRKGÖZELER TOKİ BÖLGESİNDE KURULACAK 

Elazığ'ın yıllardır çözüm bekleyen sorunları arasında yer alan ve çözüm oluşturmak amacıyla 2016 yılından başlanan Şorşor Deresi Islah Projesi kolektör hattı yapım çalışmaları ile Şorşor Deresinin Mollaköy, Akçakiraz beldeleri ve Gümüşkavak Mahallesini kapsayan 8.500 metre uzunluğundaki açık kanal çalışmalarının birinci etabı tamamlanmıştı. Ancak Şorşor Deresinin en çok zarar verdiği ve adeta kangren haline gelen Kızılay, Aksaray ve Hicret mahallelerini kapsayan ikinci etap çalışmalarına başlanamamıştı. Ancak bu son gelişme sayesinde ihalenin yapılmasıyla birlikte şirketten gelen yetkililer bana ulaştılar ve şantiye kurulması için benden yer göstermemi istediler. Bende Kırkgözeler mevkiinde yapılan TOKİ’lere yakın boş bir bölgeyi gösterdim’’ dedi.     

Editör: Haber Merkezi