Yücel ÇAKMAK- 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçimlere kısa bir sürenin kaldığı bu günlerde Elazığ’da siyasiler ve adaylar bir tek seçim vaadine yoğunlaştı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 yıldır bakanlık verilmeyen Elazığ’a bakanlık sözünün ardından, AKP Elazığ milletvekili adayı Erol Keleş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bakanlık isteyeceğini dile getirdi.

Bir mahalle toplantısında vatandaşlara konuşan ve Elazığ'a bakanlık verilmesi için Cumhurbaşkanının karşısına çıkacağına belirten AKP'li Erol Keleş, “Burada güçlü bir şekilde Cumhur İttifakı olarak 5-0 meclise gideceğiz. Ve ben söz veriyorum Cumhurbaşkanının karşısına çıkacağım başım dik alnım açık olarak, buraya bakanlığı isteyeceğim.” ifadelerini kullandı.

VEKİL AÇIKKAPI: GÜZEL İŞLERE İMZA ATILACAK VEKİL AÇIKKAPI: GÜZEL İŞLERE İMZA ATILACAK

Elazığlı seçmen ise Bakanlık vaadlerinin bir çözüm olmayacağını dile getirerek, “Elazığ’ın bunca sorunu bulunurken ‘Bakanlık’ vaadinde bulunulması çok gülünç bir şey. Ağlayan bebeğin ağzına emzik verilmesi gibi. İşsizlik, göç ve ekonomik gibi büyük sorunlarımız varken verecekleri bir bakanlıkla sorunlar çözülecek mi? ‘Elazığ’ın da vekiliyim’ diyen çok Bakan gördük. Onlar ne yaptı da bunlar ne yapsın?” diyerek seçim vaatlerini yetersiz bulduklarını dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi