PAZARDA ‘ÇÜRÜK’ DOMATES TOPLAYAN YAŞLI KADIN YÜREK SIZLATTI! PAZARDA ‘ÇÜRÜK’ DOMATES TOPLAYAN YAŞLI KADIN YÜREK SIZLATTI!

İzzet TUMAY - Elazığ’da trafiğin yoğun olduğu ana caddelerdeki ışıklarda dilenen çocuklar hem kendi canlarını hem trafiği tehlikeye sokuyor.
Özellikle başta eski çevre yolu Çimento Kavşağı başta olmak üzere birçok bölgede trafik ışıklarında canlarını hiçe sayarak dilenen çocuklar tabiri caizse ölümle dans ediyor. Yoğun araç geçişinin olduğu bulvar ve caddelerde ışık bekleyen araç sürücülerinden para dilenen çocuklar, bazı zamanlarda ölüm tehlikesiyle burun buruna geliyor. Çimento Kavşağı’ndaki trafik ışıklarında dilendiği görülen çocuklar objektiflerimize takıldı, çocukların yanında kucağında bebekle dilenen bir kadınında olduğu görülürken bu yaşananlar adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Trafik ışığının yeşile dönmesiyle hızla yol kenarındaki refüje çıkan çocuk ve kadınlar, her gün tehlike içerisinde yaşarken sürücülerinde hayatını tehlikeye atıyorlar.
Sürücülerden para alabilmek için yeşil ışık yandığı anda araçların yanına doğru koşan bu kişiler, kırmızı ışığı gördükleri anda araçların şoför camlarına doğru koşmaya başlıyorlar. Bazen tek çocuk bazen ise iki-üç çocuğun olduğu dikkatlerden kaçmazken sürücüler ne kadar şikâyet etse de çözüm bulunamıyor. Bu sorunun çözümü adına tedbirlerin alınıp, kentte bu tür insanlar için çözüm beklediklerini söyleyen sürücüler “Kırmızı ışıkta durmamızla birlikte bize doğru koşuyorlar, aniden yola atlıyorlar. Bunlar canlarını hiçe sayıyorlar. Bizleri de trafikte sıkıntı yaşamamıza neden oluyorlar. Bazıları araç camlarını kırarcasına vuruyorlar. Bazen 1 TL için kendi aralarında kavga ediyorlar. Bu görüntüler Elazığ’a yakışmıyor. Küçücük çocuklar, kadınlar, gencecik kızlar yaz, kış buradalar, kesin bir çözüm bulunması lazım. Bir gün bir aracın önüne atlayıp ölseler veya bir sürücünün kaza yapmasına sebep olsalar bu vebal kimin olacak?” dediler.

Editör: İzzet TUMAY