SAHİPSİZ BUZLUK MAĞARASI! SAHİPSİZ BUZLUK MAĞARASI!

İzzet TUMAY - Gazeteniz TURAN’ın 9 Ağustos 2022 Tarihli nüshasında ‘’BOŞA ÇIKAN HASTANE!’’ başlığıyla gündeme taşıdığı Elazığ Asker Hastanesi ile ilgili yaşanan son gelişme Elazığ kamuoyunda sevinçle karşılandI. Uzun bir süre boyunda âtıl vaziyette duran Eski Askeri Hastane, Sağlık Bakanlığı’nın kararıyla 100 yataklı olup, tüm branşlarda hizmet planlaması yapılarak Rızaiye Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek.  

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLDİKTEN SONRA BOŞA ÇIKMIŞTI… 

Şehit İlhanlar’ın katledildiği Kanlı Noel Olayı’ndan sonra memleketi Elazığ’a tayin isteyen Merhum Binbaşı Nihat İLHAN’ın 1964 Yılı’ndan sonra General rütbesine kadar uzun yıllar boyunca cerrah, daha sonra da Başhekim olarak görev yaptığı dönemde temizliği ve üstün sağlık hizmetleriyle dikkâtleri çeken, herkesin imrenerek söz ettiği, teröre karşı Mehmetçiğe sağlık hizmeti veren Elazığ Asker Hastanesi 2016 Yılı’nda Sağlık Bakanlığı’na devredildikten sonra kaderine terk edilerek boşa çıkmıştı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve Asker Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle ilgili kararnamenin ardından 2016 Yılı’nda Elazığ Asker Hastanesi de Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na devredilmişti…  

  

MİLLETVEKİLİ EROL KELEŞ VE SENDİKA BAŞKANLARI YİNE TURAN’A KONUŞTU…  

Gazeteniz TURAN, Asker Hastanesi’nin yeniden hizmete açılmasına ilişkin olarak başta AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ olmak üzere Sağlık sendikalarının temsilcilerinin görüşlerini sordu… 

MİLLETVEKİLİ EROL KELEŞ: ‘’ELAZIĞ DAHA FAZLASINI HAKEDİYOR!’’ 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, konuyla ilgili Gazeteniz TURAN’a yaptığı özel açıklamada, ‘’Bundan birkaç hafta önce Sağlık Bakanımızı biz ziyaret etmiştik. Bu ziyarette de zaten Elazığ’ın sağlık ile ilgili sıkıntılarını dile getirmiştik. Sağ olsun sayın Bakanımız bize ciddi anlamda çok destek oldu. Bunlardan birisi de bizim Asker Hastanesi’nin hastane olarak tekrardan şehrimize kazandırılması. Çünkü şehir hastanesinin açılmasından itibaren orası şu anda işlev görmüyordu. Ama depremden dolayı bir hasarı yoktu, sonuçta hastane yapısında dizayn edilmiş bir yapı ve dolayısıyla orayı biz 2. basamak ki şehrinde 2. basamak bir hastaneye ihtiyacı vardı, şu anda bizim üniversite hastanesinde ve şehir hastanesinde bunlar 3. basamak hastaneler ve doluluk oranları yüzde doksanın üzerinde.’’ Dedi.    

  HASTANE EK FOTO  (4)

‘’ELAZIĞ SAĞLIK KONUSUNDA BÖLGEDE BİR ÜST!’’ 

Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamalara Elazığ’ın sağlık konusunda bir üst olduğunu ve tüm bölgedeki vatandaşlara hizmet verdiğini belirterek devam eden AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ şöyle devam etti; ‘’Elazığ’ımız sağlık alanında birçok komşu illere hizmet veriyor ve dolayısıyla bir ihtiyacımız vardı. Şimdi şehir hastanemiz şehrimizin doğusunda Üniversite hastanemiz içinde zaten seçim döneminde de biz söylemiştik sağ olsun rektör hoca da bizde ciddi bir emekle üniversite hastanemiz için 800 yataklı bir hastane sözünü aldık, biz seçimden sonra onun da yer tespitini yaptık, proje ihalesi yapıldı, ödenek konusunda sıkıntı yok. Şehrin batında özellikle üniversite kampüsünün orada genişlemeye elverişli bir alan belirledik ve ileriki dönemlerde bu 800 yatağı daha da artıracak gayet uygun bir yer. Şehrin batısında 3. basamak bir üniversite hastanesi, şehrin doğusunda bir 3. basamak bir şehir hastanesi işte askeri hastaneyi 2. basamak hastane olarak üniversite hastanemizin şimdiki yeri de devam edecek aynı şekilde. Dolayısıyla şehrimizde 4 tane uzun yıllar hizmet edebilecek bir sağlık tesisi oluşturulacak. Elazığ bunu hak ediyor mu evet daha fazlasını hak ediyor. Çünkü Elazığ sağlık konusunda bölgede bir üst. Dolayısıyla bunları tamamladığımız zaman sağlık anlamında ciddi manada bir mesafe almış olacağız.’’ Dedi.    

  EROL KELEŞ VE BAKAN KOCA

‘’RIZAİYE HASTANESİ’NİN ONAYI BAKANLIKTAN GELDİ VE SSK HASTANESİ’NİN YERİ SAĞLIK KAMPÜSÜ OLACAK!’’ 

Son olarak âtıl vaziyetteki Askeri Hastane’nin en kısa sürede Rızaiye Devlet Hastanesi’ne dönüşeceğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ; ‘’Asker Hastane ile ilgili resmi onay Bakanlıktan geldi. Şu anda oranın altyapı hazırlıkları, personel, hekim vs. ile ilgili Sağlık Müdürlü tarafından tespit ediliyor. O tespitler tamamlandıktan sonra bakanlığımıza ileteceğiz, kısa sürede bu işlemlerin tamamlanacağını biliyorum. İnşallah orayı en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Ayriyeten Önümüzde duran şu an için sağlıkla ilgili bir diğer problemimiz de eski Sigorta Hastanesi’nin yıkılan yeri. Bu sorunu da Bakan Bey ile daha önce konuştuk. Orayı da bir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı şehir içerisinde dağınık halde bulunan bazı birimlerini orada toplayıp o bölgeyi de bir Sağlık Kampüsü’ne dönüştürmek. Bu sayede başta hastane caddesi olmak üzere o bölgeyi de bu sayede canlandırmış olacağız. Bunu o bölge halkı büyük memnuniyetle karşıladı. Bu konuyla ilgili de çalışmalarımız süratle devam etmektedir.’’ Diye konuştu.  

ÜMİT KARATAŞ: ‘’FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ EK BİNASI OLARAK HİZMETE SUNULMALIYDI!’’  

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ, eski Askeri Hastanesi’nin yerine Rızaiye ek Devlet Hastanesi yapılması ile ilgili açıklama yaptı. Gazeteniz TURAN’a yaşanan gelişmeleri değerlendiren KARATAŞ şöyle konuştu; ‘’Burada önemli bir ayrıntıyı hatırlatmak istiyorum. Eğer 100 yataklı Devlet Hastanemiz, Fethi SEKİN Şehir Hastanesi’ne bağlı olmadan yani ek bina haricinde hizmet verecekse 

ÜMİT KARATAŞ  (2)

Şehir Hastanesi mali anlamda ciddi zarar edecektir. Bu yüzden bina Fethi SEKİN Şehir Hastanesi Ek binası olarak hizmete sunulmalıdır. Bu şekilde dizayn edilir ise Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nin bir kaybı olmayacaktır. Ayrıca Hekim ve sağlık çalışanı sıkıntısı olmayacak ve kaliteli sağlık hizmeti verilmiş olacaktır. Askeri Hastanemizin Fethi SEKİN Şehir Hastanesi'ne bağlı ek bina olarak faaliyete geçmesi ve hizmet vermesi bölgemize ve İlimize geç kalmış bir hizmetin verilmesine vesile olacaktır. Şehir merkezine yakın olması nedeniyle vatandaşın ulaşım sıkıntısı da giderilmiş olacaktır. Aynı uygulamanın diğer kapatılan hastane binalarının Şehir Hastanesine bağlı birer şube şeklinde tekrar açılarak hizmete devam etmesi ile yapılması gerektiğine inanıyoruz.’’ Dedi.  

  

‘’TURAN GAZETESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM VE YENİ BİR ÇAĞRIDA BULUNUYORUM!’’  

Bu konuyu TURAN Gazetesi aracılığıyla 9 Ağustos 2022 Tarihi’nde gündeme getirmiştik ve şimdide Elazığ bürokrasisine yeni bir çağrıda bulunuyorum diyerek açıklamalarını sürdüren KARATAŞ; ‘’Daha önce Covid -19 sürecinde kapalı olan Askeri Hastane’nin açılması konusunda TURAN Gazetesi’ne açıklamada bulunmuştuk. O günlerde ilk kez bizim tarafımızdan gündeme gelen Askeri Hastanenin açılması gerekliliği Elazığ Milletvekillerinin Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA ile görüşmeleri sonucu hayata geçirileceği müjdesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Yıllardır âtıl bırakıldığı için şehir merkezinde tek kamu Hastanesi’nin Üniversite Hastanesi olması nedeniyle vatandaşın özel hastanelere mecbur bırakılması ve üniversite hastanesinin yoğunluğunun artması nedeniyle de kaliteli sağlık hizmeti alamayışının önüne geçilmiş olacaktır. Başka kurumlara devredilen hastanelerin acilen dizayn edilerek kontrol ve önleme merkezi olarak kullanılması gerekmektedir. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin açılması sonucu âtıl bırakılan ve başka kurumlara devredilen hastanelerin her türlü durum, salgın ve pandemiye hazır hale gelmesi ve sağlık merkezi olarak kullanılması gerekmektedir. Şehir Hastaneleri’nde mantık ve mantalite doluluk garantisi verilmesi noktasında olmasından dolayı maalesef şehrimizin merkezinde bulunan tüm hastaneler kapatılmış ve âtıl durumda bırakılmıştır. Ben Covid 19’un yüksek olduğu dönemlerde bu hastanelerin tekrar hayata geçirilmesini dile getirmiştim. Maalesef yetkililer bu açıklamama kulak tıkamıştı. Çağrımı yeniliyorum ve yetkililerin bizi dinlemesini tavsiye ediyorum.” Diye konuştu.  

  FIRAT KAYA -1

FIRAT KAYA: ‘’KONUYU GÜNDEME TAŞINAN TURAN GAZETESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM!’’ 

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Şube Başkanı Fırat KAYA, Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlimizde Atıl durumda bulunan askeri hastanenin daha önce ilk gündeme getirdiğimiz zaman halk olarak heyecanlanmıştık. TURAN gazetesine verdiğim demeçte bu hastanenin bir an önce tekrar faaliyete geçmesini Elazığ halkı için çok hayırlı olacağını söylemiştik. Oranın şu an hayata geçeceği Milletvekillerimiz tarafından açıklanmıştır. Elazığ halkına hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda emeği geçen Milletvekillerimize, konunun Elazığ gündemine taşıyan TURAN Gazetesi’ne de çok teşekkür ederim. Fethi SEKİN Şehir Hastanesi açıldıktan sonra çoğu vatandaşlar gitmekte zorlandı. Elazığ Belediyesi her ne kadar ELBÜS hatları oluştursa da hastanenin uzaklığından dolayı halen daha vatandaşlar zorluk çekiyordu. Günümüz ekonomik şartlarında vatandaşlar kendi araçları ile Şehir Hastanesi’ne gitmekte zorluk çekiyor. Bu sebeplerden ötürü Elazığ şehir merkezinde tek ayakta kalan ancak atıl durumda bulunan Asker Hastanesi’nin tekrar hayata geçirilmesi sevindirici bir durumdur.’’ Diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi