Ağın Belediye Başkanı AK Parti’nin Bütünşehir Yasası’nı çıkarma hedefine dikkat çekti…
USLU; “AĞIN BELDE DEĞİL KÖY BİLE OLABİLİR!”

 

Nüfusu 2 binlerin altına düşen Elazığ’ın Ağın İlçesi’nde Belediye Başkanı Ali USLU ilçede belediyeden hizmet alan ama kayıtları olmayan Ağınlılara ikametgâhlarını ilçeye taşıma çağrısında bulundu…
 

VEKİL KELEŞ: HEKİM KADROMUZ BÜYÜYOR VEKİL KELEŞ: HEKİM KADROMUZ BÜYÜYOR

“OCAK AYI’NDA NÜFUSUMUZ AÇIKLANACAK?”  
Nüfusu mevcut durumda 1.580 olarak görünen Ağın’ın belde olmaması için çaba gösterdiklerini belirten USLU belediye meclis üyesinden esnafa kadar birçok insanın belediyeden hizmet aldığını ama ikametgâhlarının şehirlerde olduğunu söylerken; “Büyükşehir Yasası çıktı. Belediyemizden hizmet alan insanların ikametgâhları ilçemizde değil. Oysa nüfusumuzun 2 bin 500’lerde olması gerekiyor. Ülkenin gündemi belli. AK Partinin oyları büyük oranda kırsalda. Büyükşehir Yasası çıktı. Şimdi ‘Bütünşehir’ Yasası için çalışmalar yapılıyor. Bu yasa çıktığında biz belde değil köy bile olabiliriz. Bunun önüne geçebilmek adına çalışmalar yapıyoruz. İlçede olanlar ilçemize dönmeye başladılar. Hariçten gelmek isteyenler de oluyor. Hukuksuz bir işlem istemiyoruz. Gerçekte belediyeden kim hizmet alıyorsa onların gelmesini istiyoruz. Ocak ayında nüfusumuzun kaç olduğu açıklanacak.”
 

“AĞIN’DA İKAMET ETMEYENLER’İN İLÇEMİZE SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ’’
Nüfus artırımı için birçok belediyede bu tarz çağrı ve çalışmaların olduğunu ifade eden Ali USLU, hayali bir nüfus artışının peşinde olmadıklarını vurgulayarak: ‘’ Her yıl Ocak Ayında TÜİK verileri ışığında nüfus belirlenir. Bu nüfusa göre İller Bankası’ndan ödenek gelir. Benim tahminimce şu anda Ağınlı olup da Ağın’da ikamet etmeyen, ama belediye hizmetlerinden faydalanan 700 ila 1000 kişi arasında vatandaşımız mevcut. Onların ilçemize ikametgâhlarını taşımalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan ilçemize sahip çıkmalarını istiyoruz’’ dedi.


AYDOĞMUŞ; “BELEDİYE BAŞKANI’NIN YÜRÜTTÜĞÜ KAMPANYAYA KATILIYORUM!”
Ağınlı olan Yazar- Şair Günerkan AYDOĞMUŞ konuya ilişkin olarak Ağın’ın kanunla onaylanmış bir ilçe olduğunu, kanun olmadan ilçelikten çıkartılmasının mümkün olmadığını söyledi.
AYDOĞMUŞ; “Ağın’ın ilçelikten düşürülmesi için kanun olması gerekir. Meclis de o cesareti gösteremez. Ağın’ı ilçe olmaktan çıkartamaz. Bu nasıl olur? Diyelim ki bütün milletvekilleri ortak karar alırsa olur. Nüfusun düşmesiyle ilçe olmaktan çıkarılmaz. Kanunun getirdiğini, kanun fesheder ancak. Ağın’ın nüfusu fazla olsa bu belediyelere yarar. Belediyeler ona göre iller bankasından para alır. Ağın’a da daha iyi hizmet gelir. Belediye Başkanı’nın yürüttüğü kampanyaya ben de katılıyorum. Bu Ağın’a fayda getirmesi, için yürütülen bir kampanyadır.”

KELEŞTİMUR; “AĞIN, HİÇBİR ZAMAN BELDE OLACAK BİR İLÇE DEĞİLDİR!”
1954 Yılı’nda Ağın’ın ilçe olduğunu belirten Ağınlı Yazar-Şair Bedrettin KELEŞTİMUR 60’lı yıllarda Ağın ilçesinin 7 bin civarında bir nüfusa sahip olduğunu söylerken, bundan sonra yürütülen politikalarda kırsal kesimden şehirlere göçlerin yaşandığını vurguladı.  
KELEŞTİMUR, sözlerine şöyle devam etti; “Keban Barajı’nın yapılması da büyük bir darbe oldu. Birçok köy sular altında kaldı. Keban Barajı’ndan sonra da oradaki köy nüfusu şehirlere göç etti. Ağın Türkiye’de bilinen bir ilçemiz. Özellikle eğitilmiş, kültürlü nüfus olarak Türkiye’nin akla gelen ilçesidir. Ağın, her sahada önemli şahsiyetler yetiştirmiştir. Niyazi Yıldırım GENÇOSMANOĞLU, Fethi GEMUHLUOĞLU, Rüştü ASYALI gibi isimleri yetiştirmiştir. Son yıllarda badem üretiminde önemli yatırımlar yapılıyor. Adıyaman’dan sonra ikinci sıradadır. Bizim önerimiz Ağın’da Meslek Yüksek Okulu’nun bir-iki bölümünün açılması, Anadolu Tarım Liselerinin açılması. Ağın’ın kalkınması, bu destekler verildiği takdirde Ağın’ın nüfusu artacaktır. Yaz sezonunda Mayıs ayından itibaren ilçe nüfusunun 8-10 binlere çıktığını söyleyebiliriz. Okul sezonunda tekrar düşer. Ağın, hiçbir zaman belde olacak bir ilçe değildir. Bu büyük tepkilere neden olur. Sadece Elazığ’ın değil Ağın’ın dışarıdaki aydınlarından da tepki olur. Ağın’ın 50 yıldır yayınlanan bir dergisi vardır. Siyasi irade olarak da sosyal alanda da güçlü bir ilçedir. Ağınlılar geriye dönüp baksınlar. İlçelerine dönüp yatırım yapsınlar. Ağın’ı geliştirmek, zenginleştirmek bizim de en büyük çabalarımızdandır.’’

Editör: Haber Merkezi