Yücel ÇAKMAK/ Üç tarafı sularla çevrili olan ve yeşiller içinde bulunan Türkiye’nin en sakin ve yaşlı ilçesi olan ak topraklar üzerinde kurulu olan Ağın İlçesi, kaderine terk edilerek köy olma yolunda hızla ilerliyor…

Ağın Belediye Başkanı Ali USLU, Ege Elazığlılar Dernekler Federasyon Başkanı Metin KARATAŞ, İzmir Ağınlılar Dernek Başkanı Özdemir PASİNLİ, esnaf Ahmet Birol KORKMAZ ve esnaf İbrahim YAY, Ağın ilçesinin cazibe merkezi kapsamına ve 6. Bölge teşviklerinden yararlanamayacak olmasına Gazeteniz TURAN aracılığıyla tepki gösterdi…

Okuma oranıyla dikkatleri üzerine çeken Ağın, Elazığ’ın üvey evladı görünümünde. Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre Elazığ’ın 9 ilçesi 6. bölge teşviklerinden yararlanırken Ağın’ın teşvik dışında bırakılması ilçede büyük bir üzüntüyle karşılandı…

BAŞKAN USLU, KARARA TEPKİLİ!

Bu konuda en çok tepkiyi de Ağın Belediye Başkanı Ali USLU gösterdi. Kararı AKP Milletvekili Öznur ÇALIK’ın sosyal medya paylaşımıyla öğrendiğini dile getiren Başkan USLU, Elazığ’da teşviklerden yararlanamayacak tek ilçenin Ağın olmasının kendilerine haksızlık olduğunu belirtti. Başkan USLU, yetkililerin Ağın’da depremden dolayı hasar almadığını ve bu yüzden teşvik kapsamına alınmadığını dile getirdiklerini belirterek, “Ağın her zamanki gibi unutulmuş sahip çıkılmamış bir pozisyonda oluyor bizi üzdü. Çünkü bu bir yanlış yani Afet Bölgesi ilçemizde depreminin ilk gününden itibaren 3 bin 500 hemşerimizi ağırladık şu anda 2 bine yakın hemşerimiz var eğer cazibe merkezine alınacaksa Ağın’da alınmalıydı” dedi.

Başkan USLU, “İlimizde bölgemizde ve ilçemizde başka bir belediye 46 bin metrekare yüzölçümü olan 7 bin metrekare kapalı bir mekânı olan bir fabrika eğer satın almışsa ve bunu da öz kaynaklarından bakanlıktan bir parayla satın almışsa, buyurun hodri meydan. Biz burayı leblebi üretme ve paketleme tesisi kuracağız.” diyerek, en çok Ağın’ın teşvik merkezine alınması gerektiğine dikkat çekti.

 

‘’AĞIN TEŞVİK BÖLGESİNE ALINSIN!’’

Ali Uslu, Gazeteniz TURAN aracılığıyla yetkililere seslenerek sorunun bir an önce giderilmesini istedi. USLU; “Sayın Cumhurbaşkanımızdan istirham ediyorum. Ağın’ın bu kapsamda dışarıda da kalmaması ve hemşerilerimize gerekli önemin ve kıymetin verildiğini hissettirmemiz adına nasıl ki devlet hastanesinin ödeneği ayrıldı proje aşamasında, TOKİ’miz nasıl proje aşamasında devam ediyorsa ben eminim ben 6. Bölge teşvikinden de yararlanmak için yetkililerin elinden geleni yapacağına hiç şüphem yok.” dedi.

Ağın İlçe Belediye Başkanı Ali Uslu, Ağın ilçesinin cazibe merkezi kapsamına ve 6. Bölge teşviklerinden yararlanamayacak olmasının kendilerini, içe halkını ve ilçe dışında yaşayan Ağınlıları rahatsız ve huzursuz ettiğini belirterek, bu durumun en büyük sebebinin ilimiz milletvekillerinin yetersizliği ve beceriksizliği olduğunu söyledi.

Fabrika makinelerinin hazır olduğunu dile getiren Başkan Uslu, “Dolayısıyla biz teşvikten yararlanamadığımız zaman ne bizim kendi üretimlerimizde faydamız yararlanmamız olmayacak. 7 bin metrekare kapalı alandaki fabrikanın diğer kısımlarına da dışarıdan teşvik getiremeyeceğiz. Kaldı ki bu bölgede fabrikası olan tek belediye ye Ağın belediyesidir. İlçemiz kapsam içinde olsa giderler azalacak ilçenin ve ilçe halkının yüzü daha fazla gülecekti. Bakın Malatya’ya, Vekil Öznur Çalık çalışkanlığıyla Malatya ve ilçelerine ne kadar büyük kazanımlar sağlıyor, lakin bizim vekillerimiz maalesef bu konuda sınıfta kaldılar. Burada en büyük eksiklik vekillerin yetersizliğidir. Eğer cazibe merkezine alınacaksa Ağın da alınmalıydı. İlçemizin Cazibe merkezi kapsamına ve 6. Bölge teşviklerinden yararlanmaması İlçe dışında ikamet eden hemşerilerimizde bizler gibi çok rahatsızlar.

‘’İSRAİL’E KISITLAMA DEĞİL İHRACAT YASAKLANMALI! ‘’İSRAİL’E KISITLAMA DEĞİL İHRACAT YASAKLANMALI!

Bu konuda kimse mazeret üretmesin, bunu başarı olarak da görmesin. Ağın potanın dışında kaldı. İlgili makamlar ilçe ve il siyasileri hatta ilimiz milletvekilleri her zamanki gibi sınıfta kaldı.” açıklamasında bulundu.

       

İLÇE HALKIDA TEPKİSİNİ TURAN’LA DİLE GETİRDİ!

Millletvekillerinin Ağın’a hizmeti engellediğini ifade eden Ağınlı Esnaf Ahmet Birol KORKMAZ, “Ağın gözden çıkarılmıştır. Bir ilçe sakini olarak yetkililere ulaşarak tepkimi dile getirdim. Bana göre ya işgüzarlık ya da milletvekillerinin beceriksizlikleridir. Bu kararın düzetilmesini istiyorum.” dedi.

Karara üzüldüklerini belirten İlçe Esnafı İbrahim YAY, “10 ilçemiz var. 9 ilçe kapsama alınıyor. Bizi saf dışı bırakıyorlar. Çok zorumuza gitti. Biz birbirimize kenetlenmemiz gerekirken bizi ayrıştırmayın. Bize üvey evlat muamelesi yapmayın.” Dedi.

İL DIŞINDAN DA TEPKİ VAR!

Ağın’ının cazibe merkezi kapsamında olmadığı için bölge insanı olarak rahatsız olduklarını ifade eden İzmir Ağın’lılar Dernek Başkanı Özdemir PASİNLİ; “Niçin 9 ilçemiz kapsama alanında olup ta, Ağın’ının neden kapsam dışı bırakıyorlar, bunu bilmiş değiliz. Yetkililerden bu konuyu öğrenmek istiyoruz. Özellikle TOKİ’ye 200 adet yapı yapılacak denip te son bir hafta kala 120 ye düşürüp 80 tanesini başka bir ilçemize verildi. Aynı zamanda yaklaşık 3 buçuk aydır ilçemizde kaymakamımızın olmaması ve bunu gibi sorunların sürekli Ağın’a yansıtılması gerçekten biz gurbetteki Ağın’lıları İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere STK başkanlarına çok tepki yaratı. Biz yetkililerden, vekillerimiz den, il başkanlarımızdan, ilçe başkanlarımızdan bu konuyla ilgili bilgi verilmesini bekliyoruz. Neden hap Ağın öteleniyor. Neden hep Ağın teşviklerden payını alamıyor? Bugün Ağın da 2 bin 500 tane depremzedemiz var. Bunlara neden özen gösterilmiyor. Ağın başka bir yere mi bağlanmak isteniyor? Ya da Ağın’ın ne gibi özelliği var teşviklerden yararlanmaması için? Bunlara en büyük tepkimiz. Bunların bir an önce çözülmesini istiyoruz.” Dedi.


METİN KARATAŞ: ‘’BU OLAYI ÜZÜLEREK KARŞILADIK!’’
Ağın’ın cazibe merkezi içerisinde olması gerektiğini ifade eden, Ege Elazığlılar Dernekler Federasyon Başkanı Metin KARATAŞ; “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremden 11 il etkilendi. Bunlardan en çok etkilenen illerden biride Malatya’dır. Ağınların %80’i Malatya’da ikametgâh eden pozisyonda. Dolayısıyla evleri yıkılan, evleri orta hasarlı, ağır hasarlı olan %90 da daha çok Ağın’a ve Ağın’ın köylerine yerleşmişlerdir. Ağın’ın kışın Nüfusu bin 100 iken Ağın’ın nüfusu 5 binleri bulmuştur. Her anlamda Ağın’a büyük yük binmiştir. Biz bu olayı üzülerek karşıladık. Cazibe merkezinin içerisinde olmamız lazımdı. Çünkü Elazığ her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin devletinin yanında yer almış bir şehirdir. Biz her zaman devletimizin yanında yer alan bir ilçe pozisyonunda bu kimliğimizde her zaman yer almıştır. Okuma, yazma oranın %100 olan, her alanda örnek olan bir ilçenin bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesi noktasından yetkililerden tekrar bunu gözden geçireceklerini, bu yanlışın bir an önce olumlu anlamda müjdeli haberi verecekleri konusunda umudumuz tamdır.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi