Ekonomik krizi en derinden hisseden vatandaşlar için artık dışarıda bir şeyler yemek neredeyse hayal oldu. Çünkü artan hayat pahalılığının en çok hissedildiği yerlerden birisi de mutfak oldu. Halk son çare olarak porsiyonlarını küçültmeye gitti.

2024 yılında peş peşe gelen rekor zamlar yeni yılda da hız kesmeden devam ediyor. İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, özellikle gıda ürünlerindeki yüksek fiyat artışları vatandaşları kara kara düşündürüyor. Öyle ki dar gelirli yurttaşlar artık temel gıda ürünlerini bile alamıyor. Hal böyle olunca vatandaşlar için dışarıda bir şeyler yemek de hâyal oldu. Kendi deyişiyle, "ucuza kaçmaya" çalışan vatandaş dışarıda ailesiyle vakit geçirmeye, eğlenmeye hasret kaldı. Esnaf da bu durumdan bir hayli etkilendi, satışları yarı yarıya düştü.

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NE ‘ELEMENT ARAŞTIRMA’ LABORATUVARI MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NE ‘ELEMENT ARAŞTIRMA’ LABORATUVARI

 

ASGARİ ÜCRETİN ARTIŞI HERŞEYİ ZAMLANDIRDI!
Asgari ücretin artmasının ardından daha maaş cebe girmeden iğneden ipliğe yapılan zamlar yurttaşları bunaltırken, 1 kişinin dışarıda yemek yemesi yaklaşık 200 TL’ye mal oluyor. Hal böyle olunca artık dışarıda yemek yemek dar gelirliler için bir hayalden öteye geçmiyor.
Elazığ’ın yemek dendiğinde akla ilk gelen yerlerin başında olan köfteciler sokağı ve çevresinde bulunan lokantalarda da fiyatlar uçmuş durumda. Dar gelirli ve öğrencilerin vazgeçilmesi olan bu bölgelerde de artık yemek fiyatları cep yakıyor. Asgari ücrete gelen zam sonrası menülerini güncelleyen lokantalar fiyatlarını ortalama yüzde 30-50 oranında artırdı. Dışarıda yemek yemenin maliyeti yaklaşık 200 TL’ye dayandı. Hatta bazı bölgelerdeki fahiş fiyatlar vatandaşların tepkisine sebep oldu. Ucuz yemek servisi ile bilinen köfteciler sokağında menü fiyatları uçtu; bir tam ekmek köfte fiyatının 100 TL olduğu görüldü…

Editör: İzzet TUMAY