2024'nün ilk günlerinde başlayan ve hala devam eden zam rüzgârı vatandaşın bütçesini sarsmaya devam ediyor. Kırmızı ette son zamlar vatandaşları korkutuyor.  

Ramazan ayında yine vatandaşın tenceresinde et kaynamayacak. Kuzu karkas etin fiyatı son dönemde neredeyse her hafta artarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başında gelen zamlarla birlikte 1 kilo etin fiyatı 550 TL’yi geçti. 2024'ün ilk günlerinde başlayan ve hala devam eden zam rüzgârı ilk günlerini idrak ettiğimiz Ramazan ayında da vatandaşın bütçesini sarsmaya devam ediyor. Ramazan ayında yine vatandaşın tenceresinde et kaynamayacak gibi görülüyor. Ramazan ayı öncesi yapılan bu zamlar fırsatçılık olarak değerlendirilirken, kırmızı et fiyatlarının Ramazan nedeniyle önümüzde ki günlerde daha da artacağı ifade ediliyor. Ramazan ayına girer girmez yaşanan artışlarla beraber kasaplarda kıymanın kilogram fiyatı 500, kuşbaşı etin fiyatı ise 600 lirayı gördü. Ramazan ayı ile birlikte yaşanan artışlar vatandaşın tepkisine neden olurken kasaplarda bu artışlar karşısında çaresiz olduklarını belirtti.

İNSANLAR EVİNE ET ALAMAZ OLDU…

Gelen zamlara isyan eden vatandaşlar, ‘’Her yerimiz mera. Ama hala canlı hayvan ithalatı yapıyoruz. Üretici üretemez hale geldi. İnsanlar eti, sütü, alamaz hale getirildi. Tarım Bakanlığı bu sorunu sürekli ithal et ile çözmeye çalışıyor. İthal et dövizle alınıyor. Fiyatların durması ve düşmesi için üretim maliyetlerinin düşmesi gerekiyor. Girdi maliyetleri düşmedikçe et fiyatlarında artış devam edecek’’ dediler. 

ELAZIĞ’IN AĞAÇSIZLIK TESCÎLİ SÜRÜYOR! ELAZIĞ’IN AĞAÇSIZLIK TESCÎLİ SÜRÜYOR!

Editör: İzzet TUMAY