Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Sayın Gürsel EROL, Elazığ Şeker Fabrikası’nın önünde şeker pancarlarını satmak için uzun kuyruklarda bekleyen üreticilerimizle bir araya gelerek yaşanan sorunları ve talepleri görüştü. 

ELAZIĞ ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ FEYZULLAH ARSLAN’DAN TURAN’A KUTLAMA! ELAZIĞ ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ FEYZULLAH ARSLAN’DAN TURAN’A KUTLAMA!

Vekil EROL, burada yaptığı değerlendirmede, ‘’Bugün burada olmamızın amacı; şeker pancarı üreticisi olan çiftçilerimizin sorunlarını gündeme getirmek. Günlerdir burada pancarlarının sökümlerini yapıp araçlarına yükleyip Şeker Fabrikasının önünde sıra bekleyerek ürünlerini satmayı bekliyorlar. Bu konuyla ilgili TBMM’de de bir açıklama yapacağım, yeni bir soru önergesi vereceğim. İlgili Bakan ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürü ile görüşeceğim. Bu tablo aslında çiftçilerimiz için bir eziyet tablosu.

20f3ce92-1284-4681-b8fa-ccdcc52fae0e

Bin bir zahmetle ekip, ürününü çıkarıp bu şekilde beklemesi kabul edilemez. Şeker Fabrikasının kapasitesinin arttırılması, eskiyen teknolojisinin yenilenmesi lazım. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin bu mağduriyeti asla yaşamaması lazım. Üreticiyi bu soğuk havada bekletmeye, mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Ben bu ilin bir Milletvekili olarak bu ilin ve vatandaşların yaşadığı sorunların çözülmesi için emek veren bir insanım. Bu sorunun çözülmesi için ben yetkilileri göreve çağırıyorum.’’ diye konuştu.  

2-35

Editör: İzzet TUMAY