Elazığ’da diyaliz hastalarının sorunlarıyla ilgili olarak Gazeteniz TURAN’ın 14.05.2024 tarihinde ‘DİYALİZ HASTALARININ ARAÇ TALEBİNE KÖTÜ EKONOMİ CEVABI!’ başlığı ile yayımlanan haberimizin ardından Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ açıklamada bulundu.  
İlçelerde şehir merkezine diyaliz tedavisi için gelen hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntısı ile ilgili değerlendirmede bulunan Vekil KELEŞ, ‘’Konuya muhatap iddia sahibi hastanın hastalığını anlıyoruz, Allah kimsenin başına vermesin. Kendisi Keban’ın bir köyünde ikamet ediyor. Biz kendisine diyoruz ki; tabi mutlaka tedavi olmalı, gel şehir merkezine bir ev tut, diyalizini sağla. Her yılın başında Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ihaleye çıkar, servis tutar ve bu servislerin ücretini Sağlık Müdürlüğü karşılar. Hastalar 1 kuruş para vermezler. Üniversite hastanesi ile ilgili konuyu tam olarak bilmiyorum ama Fethi Sekin Şehir Hastanesindeki diyaliz hastalarının hiçbiri servis ücreti ödemez.  

S S S S S S S S S S S S S S S W435

‘ŞEHİR HASTANESİNDE DİYALİZ İLE İLGİLENEN 4 HEKİMİMİZ VAR’’

Üniversite hastanesinde doktorlarımız Ayhan DOĞUKAN, Bilge AYGEN, Ali GÜREL var. Şehir hastanesinde 3 tane nefroloji uzmanı var birde pratisyen hekim Feridun ASLAN var ve oradaki hastaların başında duruyor. Nefroloji uzmanı demek böbrek uzmanı demek. Yani şu anda şehir hastanesinde diyaliz ile ilgilenen 4 kişi var’’ dedi.

VATANDAŞ İÇİN DURUM ÇOK FARKLI!

‘FIRAT’ ARTAN BAŞARILARIYLA, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR ‘FIRAT’ ARTAN BAŞARILARIYLA, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Türkiye'de sağlık sektöründe sorun giderek artıyor. İktidar her ne kadar ülkemizdeki sağlık sistemini övse de vatandaş için durum çok farklı. Acilde saatlerce sıra bekleyen, günlerce randevu bekleyen ve bazı durumlarda ise MR için aylarca beklemek zorunda kalan halk artık sağlık sistemine tepki gösterir oldu. Türkiye'deki sağlık çalışanlarının maaşlarının yetersizliği, yaşanan şiddet olayları ve ağır çalışma şartları da sağlık sistemimizi adeta felç etti. Doktor sayısındaki yetersizlik nedeniyle Elazığ’da sorun yaşayan iller arasında yer alıyor. 

KÖYLERDEN GELEN HASTALARIN ÇİLESİ BİTMİYOR!

Gazeteniz TURAN’ın gündeme taşıdığı diyaliz hastalarının yaşadığı mağduriyetler her geçen gün artıyor. Özellikle ilçe ve köylerden şehir merkezine tedavi için gelmek zorunda olan hastaların yol masrafı sorun teşkil ederken, hastanelerde acil durumlarda hastalara doktor yerine hemşirelerin müdahale etmesi, personel eksikliği ciddi sıkıntılara yol açmaya devam ediyor.   

Editör: İzzet TUMAY