ELAZIĞ ATATÜRK STADYUMU'NDA BÖLGEDE BİR İLK ELAZIĞ ATATÜRK STADYUMU'NDA BÖLGEDE BİR İLK

Çimentaş Elazığspor Teknik Direktörü Bülent YENİHAYAT, şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamada, 'Bu takımın başarılı olacağına inandık ve bu nedenle burada görevi kabul ettik. Yönetim Kurulumuzda bize destek oldu, Taraftarlarımız ve şehir takımı sahiplendi. Futbolcularımız hedefe kilitlendi ve sonuçta istediğimizi elde ettik.' dedi. 

Çimentaş Elazığspor’un sezon başında iyi bir kadro uluşturmasına karşılık bazı sıkıntılar yaşaması nedeniyle kendisine teklif geldiğinde takımı izlediğini ve bunun ardından teklifi kabul ettiğini belirten Bülent Yenihayat; “Şehrin yöneticileri de gerekli desteği ve katkıyı sağladı ve sonuca ulaştık.”dedi. 

Kendisinden önceki teknik heyetin sistem yanlığı yaptığını dile getiren Şampiyon Teknik Adam; “Elazığspor’un gerçekten iyi bir kadrosu vardı. Ancak bizden önceki Teknik Heyetin sistem olarak bize göre yanlışı vardı. Bana teklif gelmesinin ardından takımı izledim ve bu takımın bizim sistemimiz ile başarıya ulaşacağına inandım teklifi kabul ettim.” şeklinde konuştu. 

“İlk beş haftada üç puan alan galibiyeti olmayan bu takımı küçük dokunuşlar ile sistemimizi oturtarak hedefine ulaştıracağımızdan emindik.” diyen Yenihayat; “Nitekim futbolcularımız sistemi benimsedi, Yönetim Kurulumuz da üzerine düşeni yerine getirdi. Bize her zaman ve her yerde büyük katkı veren, takımı sahiplenen Taraftarlarımız da itici güç oldu. Şehrin yöneticileri de gerekli desteği ve katkıyı sağladı ve sonuca ulaştık.” dedi. 

Lig planlaması yaparken hedeflerinin direkt şampiyonluk olduğunu belirten Bülent Yenihayat, “Rakiplerimiz bizden puan olarak öndeydi. Ligin ilk yarısında liderin 11 puan gerisinde kalmıştık. Biz ikinci yarıda bu farkı kapatarak direk şampiyon olmak için mücadele verdik. İkinci hedefimiz ise grubu ikinci sırada tamamlayıp gurup finalini oynamaktı. İlk hedefimizde Batman Petrolspor’un iki puan gerisinde kaldık ve şampiyonluğu kaçırdık ancak ikinci hedefimize ulaştık. Burada amacımız şuyda. Kadro derinliğimiz yoktu, bazı oyuncularımız sakatlık yaşıyordu. Grubu ikinci sırada bitirmemiz bize yaklaşık bir aylık zaman kazandırdı. Bu süre içinde sakatlığı bulunan oyuncularımız düzeldi. Grup finalinde rahat kazandık ve 2. Lige yükselme final maçı oynama hakkını kazandık.”dedi. 

Başarıda emekleri olanlara tek tek teşekkür eden Bülent Yenihayat; ““Ben bu takımın şampiyon olacağına inanıyordum. Futbolcularımızda bu inanç içinde mücadele ettik ve final maçını da 3-0 kazanarak hedefimize ulaştık. Bu başarıya ulaşmamızda emekleri olan, Teknik ekibime, bazen büyük fedakârlık yaparak oynayan futbolcularımıza, kulüp çalışanlarımıza, Yönetim Kurulumuza, şehrin yöneticilerine ve her yerde her ortamda bizi sahiplenen ve yanımızda yer alan itici güç olan Taraftarlarımıza Teşekkür ediyorum. Süper Lig görmüş bu şehrin hak ettiği yerlere gelmesine katkı sağladığımıza inanıyorum. Şampiyonluk Elazığ’a hayırlı olsun.” diye konuştu. 

Editör: İzzet TUMAY