ARIZALI BAGAJ BANTLARI YOLCULARI MAĞDUR EDİYOR ARIZALI BAGAJ BANTLARI YOLCULARI MAĞDUR EDİYOR

İzzet Tumay - Elazığ’ın üzümü ile meşhur Yurtbaşı beldesinin Ağmezra köyü civarında ki baraj sahasına moloz döküldüğü iddiası gündeme bomba gibi düşerken, Gazeteniz TURAN’a gelen ihbar sonrası haber yapmak amacıyla gittiğimiz bölgede karşılaştığımız manzara pes dedirtti.
Yurtbaşı beldesinin sahil bölgesi baraj suyunun hemen üst kısmında DSİ'e ait bir bölgedeyer alırken, bölgede yıkım yapan firmanın ortaya çıkan hafriyatı baraj sahasına dökmesi büyük tepkilere neden oluyor.

2-57

ÇEVRE KATLİAMINA NEDEN İZİN VERİLİYOR?

Bölgede devam eden yıkımlarda çıkan hafriyatların baraj sahasına dökülmesi nedeniyle çevrede bulunan vatandaşlar da tepkili. Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan ve isminin ifşa edilmesini istemeyen bölge sakinlerinden bir vatandaş, ‘’Yurtbaşı’nda yıkım yapılıyor. Bu gayet doğal bir durum. Ancak yıkım işi verilen firma yıkımlardan arta kalan hafriyatı baraj sahasına döküyor.

3-31

Bu kabul edilemez bir durum. Bölgede resmen çevre katliamı yapılıyor. Ülkemizin değişik bölgelerinde sahile yakın yerlerde suları temizlemek, çevreyi temiz tutmak için çalışma yapılırken, bu bölgede baraj sahasına hafriyat dökülmesine akıl sır erdiremiyoruz. Org. Eşref Bitlis Mahallesi ve bir bölgede bu olumsuzluk yaşanıyor. Baraj sahasına hafriyat dökmek ne demek? Buna kim neden izin veriyor. Yetkilileri bu çevre katliamına bir son vermeleri için göreve çağırıyoruz’’ dediler.

Editör: İzzet TUMAY