Söz, Sayın Cumhurbaşkanına ait. Ben ekonomistim dediğinden beri ekonomi yerlerde sürünüyor. Fiyatı iki üç katına çıkmayan hiçbir şey kalmadı. Geçen yıl sayın Erdoğan, yaz aylarında enflasyonun düşeceğini söylemişti, düşmedi…

Sonra düşme işi yılbaşına bırakıldı, yine düşmedi, aksine daha da yükseldi. Şimdi yine yılbaşını işaret ediyor. Tıpkı 2023'te millî gelirin 20 bin dolara çıkacağını söylemesi gibi. Bugün millî gelir 7-8 bin dolar civarında. Dört milyon iki yüz bin aile sosyal yardımlarla geçiniyor. Sefaletin en açık göstergesi -sosyal yardımlarla- geçinenlerin sayısının artmasıdır. Bu bir ülke veya yönetim için övünç değil, utançtır. İnsanlarımız sosyal yardımlarla değil, çalışarak, onuruyla çalışarak kazanmalı ve insanca yaşamalıdır. Bunu sağlayacak olan iktidardır. Bugün ülkeyi düzlüğe çıkaracak bir ihtimal gözükmüyor. Çünkü iktidar aklı, mantığı, bilimi, istişareyi terk etti. Her şeyi bildiğini söyleyenlere hiçbir şey anlatamazsınız. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı budur! Yanlış yapabileceğini düşünen bir iktidara yanlışını gösterebilirsiniz. Ama kibrinden önünü göremeyenlere hiçbir şey gösteremezsiniz. Onun için bu zihniyetten kurtulmadan, bu hayat pahalılığından, enflasyondan, rüşvet ve suistimalden kurtulmak mümkün değildir.

YENİ ZAMLAR YOLDA

İktidar her fırsatı zam yapmak için değerlendiriyor. Yılbaşından sonra trafik cezalarında büyük artış olacak. MTV’ye yüzde yüzün üzerinde zam yolda. Bu gidişle kimse aracının kontağını açamayacak. Ekmeğin önümüzdeki günlerde beş TL olacağı konuşuluyor. Sebze ve meyve ateş pahası. İktidar hayat pahalılığını düşürmek yerine şov yapmakla meşgul. Geçen gün yerli ve millî otomobil başlığı altında TOGG'un tanıtımı yapıldı. Temennim bu girişimin akim kalmaması, seri üretime geçerek Batı menşeli araçlar ile rekabete girebilecek duruma gelmesidir. Ama o kadar çok aldatıldık ki doğrusu bu girişimin başarıya ulaşıp ulaşmayacağı belli değil. Daha önce Altay tankı için aynı patırtı çıkarılmış, ama o tank bir türlü yapılmamıştı. Atak helikopteri ile ilgili ne havalar atılmıştı, bugün o helikopterin yerinde yeller esiyor. Uçak yaptık dediler boş çıktı. Bir arabayı montajlayıp tanıtmakla üretim yapmış olmuyorsunuz. Bu bir karşı çıkış değil, aksine kim yaparsa yapsın bu ülkeye katma değeri yüksek yatırımlar yapan her siyasetçi alkışı hak eder. Lakin o kadar aldatıldık, o kadar istismar edildik ki kimseye inanmak o kadar kolay değil. Yine de temennimiz yollarda bizim diyebileceğimiz, ‘’Made in Türkiye’’ markalı bir otomobilimizin olması. Ancak bugün asıl meselemiz hayat pahalılığı, fakirlik, yolsuzluk, işsizlik kısacası aş ekmek meselesidir. TOGG, evinde tenceresi kaynamayanların, çocuğuna süt alamayanların karnını doyurmaz. Karnını doyuracak imkana sahip olmayan insanlar için araba üretseniz ne olur, üretmeseniz ne olur? Önce toplumu kasıp kavuran bu hayat pahalılığına çare bulunmalıdır. Ucuz propaganda insanları mutlu etmeye yetmiyor.

Yeni yıla giriyoruz diye zam yapmak bir gereklilikmiş gibi davranılıyor. Bir yılbaşı da zam yapmayın. Lüksün, israfın, şatafatın parasını bu fakir milletten çıkarmayın. Milletin sırtından saltanat sürmeyin. Bu kadar zammı, bırakın Türkiye'yi, dünyanın en zengin ülkeleri bile kaldırmaz. Bu millete taşıyamayacağı kadar büyük yükler yüklenerek -sofrasından başkasını- düşünemez hale getiriliyor. Unutmayın halklar aç bırakıldıklarında ilkelerini, ülkülerini, millî reflekslerini de kaybederler. Her türlü operasyona müsait hale gelirler. Yoksa bütün bu yanlışlar, TL’nin değerini düşürmeler bunun için mi?