ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI? ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI?

İzzet TUMAY - Elazığ’da Sanayi Sitesi'nin taşınmasıyla ilgili sıkıntılı süreç devam ederken, bu sıkıntının yanında yaşanan çırak ve kalfa sorunu ise içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. 
Sanayi Sitesi'nde hem yoğunluk hem de çırak ve kalfa sorunu günden güne büyürken, son zamanlarda site esnafları işleri yetiştirmekte zorlandıkları gibi, ileriki yıllarda kalfa ve usta sorunu sıkıntının daha da büyüyeceğine belirtiyor. Oto tamirhaneleri çırak bulmakta zorlanırken, mesleğin geleceği de tehlike altında. Elazığ’da oto tamircilerin bulunduğu Sanayi Sitesi’nde çırak bulamamaktan şikayet eden esnaf, mesleklerini bırakacak yeni insanlar yetiştirmek istiyor. 
 
''ÇIRAK BULMAK CİDDİ SIKINTI!'' 

Konuyla ilgili olarak TURAN Gazetesi'ne konuşan site esnaflarından Ahmet USTA, uzun yıllardır sanayi sitesinde oto tamiri üzerine faaliyet gösteren bir işletme sahibi olarak özellikle son 3 yıldır çırak ve kalfa bulabilme konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, ‘’Bugünlerde çocuklarına kıyamayıp sanayide ustanın yanına meslek öğrenmeye vermeyenler ileriki yıllarda pişman olacaklar. Herkes çocuğunun doktor, avukat, mimar olmasını istiyor. Halbuki ileriki yıllarda  sanayi sitelerinde değişik meslek dallarında yetişen ustalar çok daha kıymetli olacak. Çocuklarımız hem okusun, iyi eğitim görsün hem de ellerinde bir zanaat, meslek olsun. Otomobil tamircileri olarak son yıllarda yaşadığımız en büyük sorunlar arasında çırak eksikliği bulunuyor.’’ Dedi. 

Editör: İzzet TUMAY