Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehrin geleceğine yönelik büyük yatırımlarından biri daha hayata geçti. 

Başkan Şahin Şerifoğulları, “Çevreci bir anlayışla inşa ettiğimiz ve kısa süre önce hizmet vermeye başlayan modern ve konforlu bir yapıya sahip Şehirler Arası Otobüs Terminalimiz şehrimize hayırlı olsun.” dedi. 

YILLARIN BEKLENTİSİ SONA ERDİ 

BAŞKAN ÖZÇELİK’TEN 19 MAYIS MESAJI BAŞKAN ÖZÇELİK’TEN 19 MAYIS MESAJI

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi kapsamında modern ve çevreci bir anlayışla inşa edilen yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali yeni yerinde hizmet vermeye başladı. 

Mevcut terminal binasının ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle şehrin yıllardır beklediği yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali, Güney Çevre Yolu üzerinde 85 dönüm arazi üzerine inşa edildi. Modern ve kullanışlı yapısıyla hem vatandaşa konforlu ulaşım imkanı sağlayan hem de şehir kimliğine katkı sağlayan şehrin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu Şehirler Arası Otobüs Terminali, her kesimden büyük beğeni topladı. 

Toplam 8 bin 348 metrekare kapalı alana, 6 bin 556 metrekare yarı açık alana sahip terminal binası bünyesinde; 49 adet peron, 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, büfe ve mescitler yer alıyor. 

ÇEVRESEL DÜZENLEMELERİYLE DE DİKKAT ÇEKİYOR 

Modern bir anlayışla inşa edilen Elazığ Şehirler Arası Otobüs Terminali çevresi ise rekreasyon çalışmalarıyla vatandaşların huzurlu ve keyifli vakit geçirecekleri bir yaşam alanı olarak tasarlandı. 

Yeni terminal yerleşkesindeki 7 bin metrekarelik alan çeşitli türlerdeki ağaç dikimi, kameriyeleri ve yürüyüş yolları ile koruluk olarak düzenleniyor. Toplam 3 bin metrekarelik alana ise çeşitli türlerdeki ağaç dikimi, kameriyeler, oturma alanları, oyun grupları ve yürüyüş yolları ile bir yaşam alanı statüsü kazandırılıyor. 

Editör: İzzet TUMAY