Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hastanesi binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin BULUT, Milletvekili Zülfü DEMIRBAĞ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERIFOĞULLARI, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ile davetliler katıldı.

2022 YILI SONUNDA HİZMETE SUNULACAK

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, 2013 yılında kurulan FÜ Diş Hekimliği Fakültesi ile 2016 Yılı’nda kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Elazığ’a ve bölgeye hizmet vermeye devam ettiğini belirttiği konuşmasında; “Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi hâlihazırda Tıp Fakültesi binası içerisinde hizmet vermektedir. Bugün temelini atacağımız Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binası sağlık hizmetleri alanında şehrimize çok önemli bir ivme kazandıracak, halkımızın daha iyi diş sağlığı hizmeti almasına büyük katkı sağlayacaktır.Projemizi 2022 yılının sonunda tamamlayarak Elazığ ve Bölge halkımızın hizmetine sunmayı plânlamaktayız” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti…  

ELAZIĞ’DA ‘KADINA YÖNELIK ŞİDDETLE MÜCADELE’ SEMİNERİ ELAZIĞ’DA ‘KADINA YÖNELIK ŞİDDETLE MÜCADELE’ SEMİNERİ

KONUŞMACILAR HİZMETİN ÖNEMİNİ VURGULADILAR

Daha sonra söz alan konuşmacılardan Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, yatırımın sadece sağlık sektörüne değil, tümüyle il ekonomisine fayda sağlayacağını, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERIFOĞULLARI, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’nin yalnız ilimize değil bölgemize de hizmet sunacağını, Elazığ Milletvekili Zülfü DEMIRBAĞ, Diş Hastanesi ile beraber Elazığ ve bölgeye arzu edilen ve ihtiyaç duyulan diş sağlığı hizmetinin verileceğini, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin BULUT ise Diş Hastanesi’nin Elazığ için bir sıkıntı olduğunu, ancak temeli atılan fakülte binası ile hastaneyi çok hızlı bir şekilde bitirip yaşanan sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından butonlara basılmasıyla birlikte Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hastanesi binasının temeli atılmış oldu.

Editör: Haber Merkezi