Amasyaspor mağlubiyetinin ardından Cüneyt Biçer’le yollarını ayıran Elazığspor, vakit kaybetmeden tanıdık sima Levent Eriş’le el sıkışarak hoca sorununu çabuk çözdü.

Ancak Levent Eriş’in, eşinin geçirmiş olduğu operasyon sonrasında bir müddet daha eşinin yanında kalma isteğine olumlu bakılması sonrasında yardımcısı Oğuz Can Koral’ın Elazığ’a gelerek bir antrenmanla sahaya çıkarttığı Elazığspor’un Ağrı 1970 spor karşısında ne yapacağı merak konusuydu.

Levent Eriş’in olsa bile Manisa FK’dan kalan 1 maçlık cezası nedeniyle takımını yönetemeyecek olması nedeniyle yardımcısını önceden Elazığ’a gönderip takımı teslim etmesi doğru bir yoldu.

Fakat hesapta olmayan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları Elazığspor-Ağrı 1970 spor maçının oynanmasına izin verir miydi, bu da ayrı bir konuydu.

Oynanıp-oynanmayacağıyla ilgili çıkan söylentilere inat; Gençlik Ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve ekibi, maç öncesi geceden itibaren yoğun bir çalışmayla Harput’un hemen eteğinde yer alan ve şehrin en soğuk bölgelerinden biri olan Doğukent’te Hıdır Bilek stadyumunda maçı “oynanır” duruma getirmesi herkes tarafından takdir edildi, biz de teşekkür ediyoruz.

Devam eden kar yağışıyla birlikte bembeyaz örtüyle kaplanan zeminde başlayan mücadelede ayakta kalanın kazanacağı, hata yapanın kaybedeceği bir mücadele olacağı apaçık ortadaydı.

Çünkü bu tür zeminlerde senin yapmak istediğinin dışında karşındakinin hata yapmasını beklemek daha mantıklı bir yaklaşım olacaktı.

Zira karlı zeminde top kontrolü zor olur, pas trafiği sağlıklı olmaz ve istenilen oyunu sergileyemezsin.

Uzun boylu santrforun varsa, ceza alanına gönderilen toplardan uzun boylu santrforunu gol için beslemen; karlı zeminlerde izlenilecek ilk yoldur.

Bunu belirtirken de gereksiz yere Elazığspor’dan kopartılan Ömer Faruk Sezgin’i bu maçta gözlerimiz aramadı dersek; yalan olur…

Ancak İskenderunspor’dan transfer edilen Mert Efe Çölbeyi’ni de izledikten sonra bu oyuncunun da Elazığspor için bir kazanç olduğunu belirtmek isterim…

Sağa sola deplase olan, güçlü fiziğiyle ayakta kalmayı beceren ve rakip savunmayı yoran oyun tarzıyla Mert Efe Çölbeyi’nin Elazığspor’a katkı sağlayacağına inanıyorum.

Kaleci Hakan’ın cezalı oluşuyla kalede Yiğit terciyle birlikte Cüneyt hocanın başını yiyen 3-5-2 dizilişi yerine 4-2-3-1 dizilişiyle sahada yer alan Elazığspor’a karşı rakip Ağrı 1970 spor da 4-2-3-1 oyun dizilişini tercih etmişti.

Hasan-Emre-Yiğitcan-Hakan dörtlü savunmasının hemen önünde Yağızcan ve Fatih yer alırken, Mesut sol önde, Çağrı sağ önde ve İsmet de santrfor Mert Efe’nin hemen arkasında yer alarak mevcut kadrodan fena sayılmayacak bir diziliş gerçekleştirilmişti sahada…

İlk yarıda karşılıklı ayakta kalma ve top kapma mücadelesi, futbolu oynanır halden çıkartıp adeta buz Hokeyi görünümüne büründürmüştü.

Golsüz beraberlikle sona eren ilk yarının ardından 2. yarıda oyunu rakip yarı alana yığan Elazığspor için dönüm noktası, kaleci Suphi Dağ’ın kırmızı kartla oyun dışı kaldığı pozisyondu.

51. dakikadaki bu pozisyonda savunmanın arkasında Çağrı Yağız Yasak’a atılan topta Ağrı 1970 sporlu oyuncu Kuban Altunbudak topa ve kalecisine daha yakın olan oyuncuyken, kalecisinin bir anlık dalgınlığıyla topu ceza alanı dışında eliyle kontrol etmesinin ardından hakemin bu pozisyonu Çağrı’nın lehine bariz gol şansı olarak değerlendirmesi ve kaleciyi direkt kırmızı kartla oyun dışı bırakması, Elazığspor’un gol iştahını daha da kabarttı.

Sahada olması gereken çabuk oyuncu İzzet’in 70. dakikada oyuna dahil edilmesiyle bu oyuncuyla 1-2 kez gol koklasak da kalecinin burnunun dibine kadar inen İzzet’in pozisyonu sürüklerken başını kaldırmasının gol atma işini daha da kolaylaştıracağını hatırlatmak isteriz.

78. dakikada sol kanattan kaleye yerden ortasına ters bir vuruş yapan Kuban’ın kaydettiği golde ortayı yapan İzzet’in katkısının fazla olduğunu söylesek de oyun zekâsını geliştirmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Yoğun kar yağışıyla birlikte beklentiler; maçın tatil edilmesinden yanaydı.

Zemin aralıksız temizlendi, yine kar yağmaya devam etti, yine temizlendi, maç oynandı.

Maç oynanırken de zemin bembeyaz örtüyle kaplandı, zor şartlarda da olsa maç oynandı ve tamamlandı.

Nasipte oynamak varmış.

Kupkuru havalarda da oynadık, kazanamadık.

Şu unutulmasın!..

Kar bu hafta Elazığspor’un nasibiydi

Nasipte de 3 puan almak vardı

Onun için diyoruz ya;

Her işte bir hayır vardır…