14 Mayıs seçimleri öncesi çalışmalarını aralıksız devam ettiren Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları  ve Milletvekili adayları, ilimizin sorunlarına yönelik adımlar atmaya devam ediyorlar.

Bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla ilimize gelen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile görüşen Ak Parti İl Başkanı Şerafettin  Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Ak Parti Milletvekili adayı  Prof. Dr. Erol Keleş, ilimizin sulama sorununun çözümü için önemli adımlar attılar.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, ovalarımızın tarımsal sulama problemlerinin çözümü konusunda DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile görüşmelerinin ardından önemli müjdeler verdi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla ilimize gelen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile görüşen Ak Parti Elazığ Milletvekili adayı Prof. Erol Keleş, ilimizin beklediği müjdeli haberleri hemşerilerimizle paylaştı.

ULUOVA’DA ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Uluova sulama projesinin boru döşenmesi çalışmalarına seçimden hemen sonra başlayacağını, Uluova pompa binası yapımının ihalesi için gerekli ödenek sözünü aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Erol Keleş açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız ve milletvekili aday arkadaşlarımızla birlikte  ilimizi ziyaret eden DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta ile çok verimli görüşmeler yaptık. Şehrimizin sabırsızlıkla beklediği sulama projelerimizle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta, Uluova sulama projesiyle ilgili çalışmaların Mayıs ayı içerisinde boruların döşenmesine başlanacağına yakın zamanda başlayacağını ifade ettiler”.

PROF. KELEŞ: “KUZOVA SULAMA SİTEMİNİ DSİ İŞLETECEK”

Türkiye'de bulunan çok sayıda sulama sisteminden sadece 6 adet pompaj sulaması işletmesinin DSİ tarafından yapıldığını ifade eden Ak Parti Elaığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, bunlardan birisinin de Kuzova sulaması olacağını ve sistemin bu yıl DSİ tarafından işletileceğini bunun da çiftçilerimiz için büyük bir avantaj ve maliyeti düşürecek etken olduğunu dile getirdi.

ŞORŞOR DERESİ’NE YENİ ÖDENEK

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’dan Şorşor Deresi’nin yapımı için gerekli olan ödeneğin sözünü de aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Keleş, bu ödenekle birlikte yarım kalan Şorşor deresi projesinin tamamlanacağını dile getirdi.

MİLLETVEKİLİ EROL, GENÇLİĞİN SESİ OLDU MİLLETVEKİLİ EROL, GENÇLİĞİN SESİ OLDU

HAMZABEY BARAJINA TARHANA ÇAYI TAKVİYESİ

İlimize içme suyu sağlayan ancak yağışsız dönemlerde ihtiyaca cevap verme konusunda sıkıntı yaşanan Hamzabey barajının doluluk oranını yükselmek amacıyla da Tarhana Deresi’nden su takviyesi projesinin de ihale hazırlıklarına başlanıldığı dile getiren Ak Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, Tarhana Çayını yağışlı dönemlerde Hamzabey barajına bağlayacaklarını ve olası su kesintilerinin önüne geçileceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi