HASARLI BİNA TEHLİKESİ SÜRÜYOR! HASARLI BİNA TEHLİKESİ SÜRÜYOR!

İzzet TUMAY - Ülkemizde ekonomideki kötü gidişat ve yükselen enflasyonla beraber artan hayat pahalılığına karşı stokçuluk ve fahiş fiyat artışı suçlamalarıyla karşı karşıya gelen zincir marketler yeniden aynı suçlamalarla karşı karşıya…
Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da sayıları her geçen gün artan zincir marketlerde özellikle reyonda yazan fiyatla kasada geçilen fiyatların birbirini tutmaması, bozuk ürünler çıkması vatandaşlarda bu marketlere karşı ciddi bir güvensizliğe neden oluyor. Elazığ Olgunlar Mahallesinde oturan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, ‘’Bu marketlerde artık her saat fiyatlar değişiyor. Yarım saat önce 50 TL’ye aldığım aynı üründe ikincisi lazım olunca tekrar markete gitti ve aynı ürünün 2 saat sonra 2 TL zamlandığını gördüm. Böyle bir fırsatçılık olmaz. Bu konuyla ilgili denetimlerin artmasını istiyoruz. Fırsatçılığa izin verilmemeli. Üç harfli bu marketlerin bir özelliği kalmadı. Eskiden piyasada en ucuz ürünleri buralarda bulup alıyorduk. Ancak son aylarda burada ki fiyatların piyasa fiyatlarından bir farkı kalmadı’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

ÜÇ HARFLİ MARTKET

TANZİM SATIŞ NOKTALARI ÇARE OLMADI!
“Tanzim Satış Noktaları” ne yoksulluğa ne de artan fiyatlara engel olamayınca devreye Tarım Kredi Kooperatif Marketleri girdi. Piyasanın altında satış vaadiyle vatandaşlar bu kez market önlerinde sıraya girdi. Ancak yapılan propagandalarının aksine ürün fiyatlarının marketlerle benzer düzeyde olduğu ortaya çıktı hatta bazı ürünlerin piyasanın üzerinde fiyatlandırıldığı belirtildi.

CEZALAR CAYDIRICI OLMADI!
Alınan önlemler etkili olmayıp fiyatlar artmaya devam edince, zincir marketlere yönelik soruşturma açılmış, gerçekleştirilen denetlemelerin ardından 6 market zincirine 2 milyar 671 milyon TL para cezası kesilmişti. Alınan hiçbir önlem fiyat artışlarını durduramadı.

Editör: Haber Merkezi