11 Nisan 2002 tarih ve 2843 Sayılı Kararla ''I. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescillenen ve 19 yıldır yılan hikâyesi misali sürüncemede kalan tarihî ve tescilli Maden Hükümet Konağı'nda restorasyon çalışmaları nihayet başladı…

Maden İlçesi’nin geçmişinde büyük öneme sâhip olan Maden Hükümet Konağı'nın restorasyon çalışmalarına bir türlü başlanamaması ve tarihî binanın kaderine terk edilmiş bakımsız hâli, başta Madenliler arasında olmak üzere ilimizde ve ülke çapında tepkilere yol açmış, sorun TBMM ile Ulusal Medya’da da haberlere konu olmuştu.
Uzun bir sürenin ardından umutsuz bekleyiş sona erdi ve vatandaşların duaları eşliğinde kesilen kurbanla başlatılan Maden Hükümet Konağı'nın restorasyon çalışmaları, Maden’de ilçe halkının büyük bir sevinç ve mutluluk duymasını sağladı.

Maden’in parlak geçmişinden sonra, son dönemde karşılaşılan badirelerin atlatılarak geride kalması ve İlçenin yeniden hayat bulması için TURAN gazetesi olarak çok önemli gördüğümüz bu restorasyon çaılmasının başlamasında emeği geçen tüm yetkilileri gönülden kutluyoruz. Maden'imize hayırlı olsun.

FRANSIZ DOĞA SANATÇISI PEDOUX, TECRÜBELERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI FRANSIZ DOĞA SANATÇISI PEDOUX, TECRÜBELERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Editör: Haber Merkezi