24 Ocak Sivrice Depremi’nin ardından, vatandaşların güven içinde yaşaması maksadıyla yapılan TOKİ Konutları’ndan yana dertli olan halkın şikâyetleri bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlar Sivrice Gölbaşı TOKİ Konutları’nı olumsuz etkiledi ve birçok evi su bastı…

Konut ihtiyacının karşılanması ve yurttaşların güven içerisinde yaşaması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sivrice'de yapılan ‘Göl manzaralı’ TOKİ Konutları’nda yaşanan sıkıntılar bitmiyor.     

SAYFA 1'DEN TOKİ  (1)

ŞEKER'DE SAHTE İMZA İDDİÂSI ORTALIĞI KARIŞTIRDI ŞEKER'DE SAHTE İMZA İDDİÂSI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

PENCERELER VE ÇATILAR SU ALDI, ODALARI SU BASTI!

Daha önce imara aykırılığı, mahkemelik oluşu, ucuz işçilik ve adi malzeme kullanılması nedeniyle şikâyet konusu olan Gölbaşı TOKİ’ler şimdilerde de kış aylarıyla birlikte etkili olan yağışların ardında bazı TOKİ konutlarını su bastı. Pencerelerden, tavan kısmından ve duvarlardan su geldiğini belirten TOKİ mağdurları, Gazeteniz TURAN’a konuşarak, ‘’Maalesef konutlarımız daha yeni olmasına rağmen birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Yağışlarla birlikte pencerelerden oda içlerine su sızmaya başladı. Odalara su girmesin diye pencere kenarlarına bez seriyoruz ancak nafile, ne yaptıysak odalara su girmesini engelleyemiyoruz’’ dediler.
SAYFA 1'DEN TOKİ  (2)
TOKİ GÖREVLİLERİNDEN AKILALMAZ DAVRANIŞ…

Yaşanan sorunun çözümü adına görüştükleri TOKİ görevlilerinin, soruna çözüm bulmak yerine mağdur olanlara ‘’Kimse yok, kendiniz çözün’ cevabı verdiklerini belirten TOKİ sakinleri, ‘’Sorunu çözmeleri adına şu andan itibaren ulaşacağımız kimse kalmadı. Evlerin içi sudan geçilmiyor. Bu TOKİ’ler daha yeni sıfır binalar. Şimdiden böyle sorunlar çıkıyorsa birkaç yıl sonra bu evler oturulamaz duruma gelecek. Derdimizi anlattıklarımız resmen ’başınızın çaresine bakın’ türünde cevaplar veriyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Birkaç hafta sonra şiddetli yağmur ve kar yağışları başladığında su sızıntıları daha da artacak ve bu evlerde bizler oturamayacak hale geleceğiz. Yetkililerde sorunlara çözüm bulmalarını istiyoruz.’’ Dediler.

Editör: Haber Merkezi