İYİ Parti Elazığ Milletvekili Av. Dr. İrfan Sönmez ve parti teşkilatı  seçim çalışmaları kapsamında Elazığ Tuhafiyeciler Oda Başkanı Mithat Ulaş’ı ziyaret etti. Şehir ve esnaf gündemine dair görüşen Sönmez, Başkan Ulaş ile esnafların beklentileri ve talepleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra ZAZA TV’yi ziyaret eden İrfan Sönmez ve İl Başkanı Servet Gürgözeler, ZAZA TV Elazığ Bölge Sorumlusu Muharrem Alan ile gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparak istişarelerde bulundular.

Ziyaretlerine Merkez Köy Muhtarları Derneğiyle devam eden Sönmez, Dernek Başkanı Mahmut Ergün ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Ülke genelinde yaşanan sıkıntılar ve bunların seçimlere etkisinin konuşulduğu ziyarette vatandaşların ekonomik kriz ve işsizlik gibi sorunları üzerine gerçekleştirilen görüşmede Sönmez ve Ergün görüş alışverişinde bulundular.

SÖNMEZ: İYİ PARTİYE DESTEK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

BAŞKAN ADAYI CEYLAN: ''ELAZIĞ'DA DEĞİŞİMİN ADI DEVA PARTİSİ OLACAK'' BAŞKAN ADAYI CEYLAN: ''ELAZIĞ'DA DEĞİŞİMİN ADI DEVA PARTİSİ OLACAK''

Ziyaretleri sonrası yaptığı değerlendirmede 14 Mayıs seçimlerinden büyük bir zaferle çıkacaklarını ifade eden Sönmez, bu seçimlerin ayrıştırıcı değil birleştirici bir seçim olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Yaklaşık 3-4 haftadır seçim çalışmalarımız kapsamında ilimizin hemen her noktasına gitmeye çalıştık. Bir çok noktada insanlarımızla konuşuyor, istek, talep ve sorunlarını dinleyerek  elimizden geldiğince çözümü konusunda çabalar gösteriyoruz. Halkımız mevcut düzenden yorulmuş durumda ve değişim istiyor. Biz değişim rüzgârının Elazığ’dan estiğini görüyoruz. Anketlerde de partimize büyük bir teveccüh olduğu görülüyor. İYİ Parti olarak 100 bin oya gittiğimiz yönünde anket sonuçları alıyoruz. Hedefimiz en az iki vekille meclise girmek. Elazığ’ın en büyük beklentisi  değişim isteği ve temsiliyette hak ettiği değeri görmek. Biz mecliste Elazığ’ın sesi, soluğu olacağız. Elazığ’ın hak ettiği değere kavuşması için en çok çaba gösteren vekilleri olacağız. Sadece bir zümrenin ya da ideolojinin değil, temsilcisi olduğumuz şehrin her ferdinin vekili olacağız.

Bu seçimin önemi ‘’ÖNCE VATAN” diyenlerin seslerini daha gür çıkarmak istemesindendir ifadelerini kullanan Sönmez, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Alevi’si, Sunisi, Kürt’ü, Zaza’sı hangi etnik kimlikten ya da düşünceden olursa olsun, vatanımızın bütünlüğü, ülkemizdeki huzur ve barış ortamı bütün makam ve mevkilerin üzerindedir. O nedenle gittiğim her yerde, ulaştığım her bireye üzerine basa basa söylüyorum. Bu seçim kişileri ya da partilerin seçimi değildir. Bir sistemin seçimidir. 15 Mayıs sabahı  bu kötü gidişata karşı ülkemizin  birlik ve bütünlük içinde yaşamayı arzulayan her ferdinin, bu bayrak altında iftiharla yaşayacağı bir dönemin başlangıcı olacaktır.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi