Kim ne derse desin, bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinin başında yollarının bakımı ve karayolu ağının genişliği gelir. Bu ülkemiz için de geçerli elbette. Karayolları bağlamında ülkemizde son yıllarda yapılan yollar, güvenliği ve konforu artırırken, Şehir içi ulaşımda konforun arttırılması da bir o kadar önemli. Ne yazık ki ilimizde de bozuk yollar, trafikteyken karşılaştığımız garip tümsekler ya da çukurlar oldukça fazla. Bu hem araç kullanan sürücüler, hem de araçlar için sıkıntılara yol açıyor…
“ANAYOLLAR GÖZ BOYAYICI!..”
Sürücüler yolların bozuk satıhlarından memnuniyetsizliklerini dile getirirlerken, bakım ve onarımlarının zamanında yapılmasını istediler. Özellikle yollarda oluşan çukurların araçlarına zarar verdiğini ifade eden sürücüler, sadece anayolların göz boyayıcı şekilde düzgün olduğunu ama tali yolların kırık dökük ve çukurlarla dolu olduğuna dikkat çektiler.
TURAN’a dert yanan vatandaşların görüşleri aynen şöyle;
Hasan KARABULUT; “YIKIM YAPAN FİRMALAR HASAR VERDİ!”
Karayolları karşısında olan yolda bina yıkımı gerçekleşti, yıkımı alan firma yollarda hasar oluşturdu. Yıktıkları binaların demirlerini bu yolda kestiler ve ayıkladılar. Yolu hem trafiğe kapattılar, hem de devletimizin yaptığı yola zarar verdiler. Belediye Başkanımız'a önerim olacak, yıkım yapan firmalar ve firmaların kamyonları iş makineleri hasar verdiği yolları kendi ceplerinden yapsınlar. Belediyemize, devletimize bir de yol için masraf açmasınlar. Bu yoldaki hasarın sonucu yıkımı yapan firmadır yaklaşık 6-7 aydır yol yapılmadı.”
Mustafa GÜL; “YAMA İLE BU İŞ DÜZELMEZ!”
“Bazı ara sokaklardaki yollarımız çok kötü, kaç kere şikâyet ettik, ama bir çözüm bulamadık. Bazı yollarda derin çukurlar var. Yağmurlu günlerde fark etmeden çukura düşüyoruz. Bozuk olan yollara yama yapılıyor, yama ile bu iş düzelmez, sağlamca çukuru doldurup, daha sonra yama yapılmalı.”
Saniye KARCI; “ÇUKURLAR ÇOK SİNİR BOZUCU!”
Ben sakin araba kullanan birisiyim. Ancak yollardaki çukurlar çok sinir bozucu. Sürekli yol yapılıyor. Ana caddelere çıktığımızda cam gibi olan yollar ara yollarda delik deşik. Kaç kere aracım arızalandı. Acil bir işimiz olsa, hastamız olsa yoldaki çukurlara dikkat etmekten zamanında gidemiyoruz bir yere.”
Hayri Günaçtı; “ÇİMENTO ARAÇLARINDAN DÖKÜLEN BETONLAR DONUYOR!”
“Yollara çimento araçlarından dökülen betonlar donuyor. Bu da yollara hasar veriyor. Yolda giderken bir bakıyoruz bir tümsek çıkıyor karşımıza, donmuş beton yığını, bir bakıyorsunuz çukur çıkıyor, araç içine giriyor. Aracımın amortisörleri iki kez patladı. Bu yolların elden geçirilmesi gerek.”

ELAZIĞ’IN ’KEL’ DAĞLARINI AĞAÇLANDIRAMAYAN ÇETİNER’E YENİ GÖREV! ELAZIĞ’IN ’KEL’ DAĞLARINI AĞAÇLANDIRAMAYAN ÇETİNER’E YENİ GÖREV!

Editör: Haber Merkezi