Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz günlerde Elazığ’da park halindeki aracına silahlı saldırı düzenlenen Elazığ Belediye Meclisi Üyesi ve Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer YEŞİL’i, EL-CEM Elazığ Cem Kültür Vakfı’nda ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

‘’CEMEVLERİMİZİN AYRI BİR ÖNEMİ VARDIR’’ 

Vekil Gürsel EROL, burada yaptığı kısa değerlendirmede, şunları söyledi: ‘’Geçmiş günlerde yaşadığımız üzüntü verici olayı ve bu topluma yakıştırmadığımız yüzyıllar boyunca toplumun huzurunu, güvenliğini, hoşgörüsünü, geleneklerini, kültürünü yaşatan bizim kendi ocaklarımız ve kendi geleneklerimiz vardır ve bu geleneklerimizde de Cemevlerimizin ayrı bir önemi vardır. Dedelerimiz her zaman toplumun içinde ki barışı, hoşgörüyü sağlayan insanlardır. Toplumda bir sorun olduğu zaman Dedelerin görevi o sorunu gidermek, toplumdaki huzuru sağlamak ve insanlar arasında ki diyaloğu ve ilişkiyi kurmaktır.  

‘’SALDIRIYI NORMAL BİR ASAYİŞ OLAYI OLARAK DEĞERLENDİRMEK DOĞRU DEĞİL’’ 

BAŞKAN ALAN: “İLÇELERİMİZİN KALKINMASI İÇİN ORTAK PROJELER YÜRÜTÜYORUZ” BAŞKAN ALAN: “İLÇELERİMİZİN KALKINMASI İÇİN ORTAK PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde çok üzüntü verici bir olayla karşılaştık. Yıldızbağları Cemevimiz ve aynı zamanda CHP Elazığ Belediye Meclis Üyesi Cafer YEŞİL’in aracına evinin önünde silahlı bir saldırı oldu. Tabi bu saldırıyı normal bir asayiş olarak değerlendirmek doğru değil. Çünkü dedenin 2 kimliği var; biri Alevi toplumunda son derece saygınlığı olan bir kimliği var. Bir de siyasi kimliği var. Aynı zamanda bizim belediye meclis üyemiz. Tabi bu olay bizi çok üzdü, tabi olayın hemen arkasından Elazığ Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nün konuyla detaylı olarak ilgilenmesi, failleri ortaya çıkarma çalışmaları da bizi bir yandan sevindirdi. Olay adli yargıya intikal etti, emniyet teşkilatları konuyu her boyutuyla inceleyerek bunun altında bir siyasi parti mi var, herhangi kasıta dayalı bir eylem mi var araştırıyor.  

‘’BİZ BU OLAYIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ, HERKES HADDİNİ BİLSİN’’ 

Biz Cafer Dede’ye her zaman inandık, güvendik. Bizi en iyi şekilde temsil ettiğine de kanaat getirdik. Cafer Dede’nin ailesinin evde olduğu bir saatte saldırıya uğramasını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Herkes haddini bilsin, insanları korkutarak, insanları böyle baskı altına alarak insanlık dışı eylem ve saldırılarla kimse kimseyi yıldıramaz korkutamaz. Biz bu olayın üzerine gideceğiz. Gerçek failler kimse bunların ortaya çıkması için uğraş vereceğiz.’’ 

Editör: Haber Merkezi