ŞEHİR KULİSİ

İzmir’de faaliyet gösteren Elazığ Sanayici ve İşadamları Derneğinin düzenlediği 4. Kürsübaşı Gecesi, büyük bir katılım ve coşkuyla yapıldı.

İzmir Buca Cennet Vadisi’nde açık havada düzenlenen geceye birçok ünlü sima katılırken gecede bazı hayal kırıklıkları yaşandı.

Geceye katılan “Anadolu Hanım Ağası” da Elazığlılar’dan yeteri kadar ilgi görmedi. Elazığlı Olcay POLAT’ın Antalya temsilcisi olduğu Uluslararası Yörük Boyları ve Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Ural Altay Anadolu Hanım Ağası Emel YILMAZ’a ilgi gösterilmemesi üzüntü yarattı. Öyle ki gecede adı bile anons edilmedi.

Geceye katılması beklenen MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın ise katılmamaları hayal kırıklığı yaşattılar.

Geceye Elazığ AKP İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM da katıldı. Başkan YILDIRIM, takım elbisenin yerine spor kıyafetle katılması gecede tepkiyle karşılandı. İl Başkanı YILDIRIM’a takdim edilen plaketin ise düşüp kırılması neticesinde yedek plaket takdim edildi.

CHP Milletvekili Gürsel EROL ise yaptığı konuşmada diğer milletvekilleriyle Elazığ için uyumlu ve birlikte çalıştıklarını vurguladı. EROL, bu söylemiyle diğer milletvekillerini temsil ettiği görüşü ağırlık kazandı.

****       ****     ****     ****

Her gün yeni bir siyasi dedikodu çıkıyor.

Önceki gün dost meclisinde, AKP ile MHP’nin bazı illerde ortak aday çıkaracağı yönünde karar aldıkları ve bu iller arasında Elazığ’ın da olduğu söyleniliyor. Hatta Elazığ’da seçime MHP adayıyla gidileceği de üzerine basa basa söylendi. Aday olarak da Süleyman Selmanoğlu ile Semih Işıkver’in ismi geçiyor.

****       ****     ****     ****

Köfteciler Sokak mı, Motorcular sokak mı?

Adına festival yapılan Salçalı Köftenin en önemli ve en meşhur adresi olan Köfteciler Sokağını tabiri caizse motorcular işgal etmiş durumda…

Evet, bu motorcular siparişlerinizi sizlere ulaştırmaya çalıştırıyorlar.

Eyvallah… Ama motorlarını sokak ortalarına bırakmasalar, egzozlarına susturucu taksalar daha iyi olmaz mı?

****       ****     ****     ****

BAŞKAN ÖZÇELİK’TEN 19 MAYIS MESAJI BAŞKAN ÖZÇELİK’TEN 19 MAYIS MESAJI

Emekliler yine kandırılıyor…

Açlığa ve sefalete mahkûm edilen emekliler için yeni bir bayram ikramiyesi ya da 100. Yıl ikramiyesi…

Kurban ve Ramazan Bayramlarında yılda iki kez milyonlarca emekliye ödenen bayram ikramiyeleri haricinde, Cumhuriyet'in 100. yılına özel ikramiye ödeneceğine yönelik iddialar gündeme geldi. Yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilerin ağzına bir parmak bal tattırılacak.

Yani Emekliler bayram çocuğu gibi sevindirilecek.

****       ****     ****     ****

Merdiven altı işletmeleri bilmeyeniz yoktur…

Konumuz bu değil… Bu kez de ‘çatı katı’ örgütleri görülmeye başlandı.

Elazığ’da bir tabela gördüm “Çatı Katı İlim ve Eğitim Derneği”…

Merak konusu oldu. Kısa bir sanal araştırma sonucu bu derneğin İslami bir dernek olduğunu öğrendim. Her cumartesi akşamı dernek binasında sadece erkeklere açık toplantıları varmış. Bir de çay ikramı…

İnşallah bir gün niye dernek isminin “Çatı Katı” olduğunu öğreniriz.

******            *******           *******

Müftülük binasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Mevcut binası hasarlı diye camii yerleşkesine taşınan il müftülüğü eski binasına dönmek için şartları zorluyor.

İl Müftüsü basın mensuplarıyla tanışma toplantısında, hasarlı olan Müftülük binasından karot aldıracaklarını söyledi. Müftü ÜSTÜNDAĞ, “Orta hasarlı yerleri aslında ağır hasarlı kabul edip o şekil hareket edelim deniyor ama biz de orada karot aldıracağız. Karotun sonucuna göre hareket edeceğiz. İnşallah karot sağlam çıkar, temiz çıkar.” Dedi.

Müftünün bu açıklamasından sonra o binanın hasarlı olduğunu kim ve nasıl raporladı diye aklımız bir soru takıldı. Rapor oluşturulurken karot alınmadı mı?

Editör: Haber Merkezi