İzzet TUMAY - İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan GEÇGEL, dijital medyanın sorunlar yumağı haline geldiğini vurgulayarak, “Çok ciddi problemler var. Dezenformasyon en çok bu mecrada söz konusu. Tehdidin, şantajın ayyuka çıktığı bir mecraya dönüştü.” ifadelerini kullandı… 

Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulunan Başkan GEÇGEL, bu sorunların çözümü için gazetecilere çağrı yaparak, “Artık gücümüzü göstermemiz gerekiyor. Siyasiler ağzımıza bir parmak bal sürüyorlar, gönlümüzü hoş tutup gidiyorlar. Bizi eleştirebilirler, sevmeyebilirler; ama biz birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimizin kuyusunu kazan bir meslek örgütü olmamamız lazım.” dedi.

TURAN YAZDI, AÇIKKAPI GECİKEN SÖZÜNÜ TUTTU! TURAN YAZDI, AÇIKKAPI GECİKEN SÖZÜNÜ TUTTU!

İÇ SAYFA- ANA HABER- 01- İNTERNET GAZETECİLER DERNEĞİ  (2)

‘’TEHDİDİN, ŞANTAJIN AYYUKA ÇIKTIĞI BIR MECRAYA DÖNÜŞTÜ’’’

TİGAD Genel Başkanı GEÇGEL, dijital medyanın çok hızlı bir şekilde hayatımıza girdiğini belirterek, “Bununla birlikte sorunlar yumağı da karşımıza çıktı. Çok ciddi problemler var. Dezenformasyon en çok bu mecrada söz konusu. Tehdidin, şantajın ayyuka çıktığı bir mecraya dönüştü.” ifadelerini kullandı.

“BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

GEÇGEL, “Artık gücümüzü göstermemiz gerekiyor. Siyasiler ağzımıza bir parmak bal sürüyorlar, gönlümüzü hoş tutup gidiyorlar. Farklı iktidarlar gelse de bu böyle olacağı kanaatindeyim. Çünkü tarih bunu göstermiştir. Biz birbirimize sahip çıkmak, birbirimizin hakkını korumak, birbirimize saygı duymak zorundayız. Gazeteciler en çok eleştirilen meslek grubudur. Çünkü biz sıkıntıları gündeme getiriyoruz. Bizi eleştirebilirler, sevmeyebilirler; ama biz birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Bunu da her platformda göstermemiz lazım. Birbirimizin kuyusunu kazan bir meslek örgütü olmamamız lazım. Güç birliği içinde sorunlarımızı dile getirmek mecburiyetindeyiz. Çalışan fikir işçilerinin neredeyse yarısı asgari ücret bile alamamaktadır. Hak ettikleri halde Basın Kartlarını alamayan birçok gazeteci meslektaşımız mağdur edilmektedir. Gazeteci olmayanlar tarafından yapılan internet siteleri, kimliğimizi kötüye kullanıp, pimi çekilmiş bomba gibi ortalıkta dolaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi