İzzet TUMAY - Elazığ’da 24 Ocak 2020 Depremi’nin ardından köyde yaşanan vatandaşlar için yaptırılan köy konutlarında sorunlar bitmek bilmiyor. Daha önce su baskını, yapımında kullanılan adi malzemeler ve eksiklikler nedeniyle gündeme gelen köy konutları şimdide elektrik ve su problemi ile gündeme geldi.
Elazığ’da inşası tamamlanan ve hak sahiplerine anahtarları teslim edilen Sivrice ilçesine bağlı Günbalı köyündeki konutlara su çekilmeyişi ve eklektiklerin bağlanmayışı yüzünden ciddi sıkıntılar yaşanıyor. 

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NE ‘ELEMENT ARAŞTIRMA’ LABORATUVARI MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NE ‘ELEMENT ARAŞTIRMA’ LABORATUVARI

F-8

NE ELEKTRİK NE DE SU VAR!

Gazeteniz TURAN’a gelen şikâyetler üzerine konutları yerinde görmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla Günbalı Köyü’nde yapılan köy konutları ile ilgili şikayetler üzerine çalışmaları yerinde inceledik. Günbalı Köyünde köylü yurttaşlar için yapılan afet konutlarının hali yaşanan rezaleti gözler önüne sermeye yetti.  

KONUTLARIN İÇLER ACISI HALİ...  

Günbalı Köyü Camisi’nin hemen üst kısmında bir köylü için yapılan afet konutunun hali yaşanan rezaleti gözler önüne sermeye yeten sadece örnek bir ev. İşçiliğin sıfır olduğu konutun içerisinde özellikle mutfak tezgahlarının, lavabo ve banyonun hali içler acısı tabloyu gözler önüne seriyor. Hak sahibi olan köylüler konutların yapımının tamamlanmasının ardından taşındıkları konutlara ilk olarak su bastığını, bu sorunlar yetmezmiş gibi şimdi de su ve elektrik sorunu yaşadıklarını ifade ettiler. Konutların çoğu tabiri caizse viraneyi anımsatırken, hak sahipleri ise bu durumdan oldukça şikâyetçi...  

TESİSATLARDA SORUN VAR!

Elektrik tesisatlarında sebebini çözemedikleri bir sıkıntı olduğunu ifade eden köy sakinleri, ‘’Köyde bir hak sahibinin elektrik sorunu yüzünden ev eşyaları büyük zarar gördü. Bağlantı düğmelerinin çoğunda bir ses geliyor. Yağan yağmurlar çatı kısmından iç duvarlara sızmış olabilir. Bu ciddi sorunlara sebep oluyor.’’ Diye konuştu.
Bunun yanında konutları giderlerinde de sorunlar olduğu belirtilirken, yaşanan sorunun defalarca yetkililere bildirilmesine rağmen göstermelik çalışmalar yapıldığı ve problemlerin çözüme kavuşturulmayarak hak sahibi vatandaşları dertleriyle baş başa bırakıldığı ifâde edildi.

Editör: İzzet TUMAY