İzzet TUMAY - Gazeteniz TURAN’a yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif ÇADIRCI; ‘’Yazıkonak Belediyesi kredi çekmeden, denk bütçe üstü birikimlerle alt yapıdan üst yapıya, çevre düzenlemesi ve sosyal projelere kadar çok sayıda proje gerçekleştiren büyük hizmetler sağlayan bir belediyedir.’’ Dedi.

MANŞET FOTO  (1)
Türkiye genelinde birçok İlçe belediyesi borç batağında olduğu için vatandaşlara hizmet konusunda yetersiz kalırken, Elazığ’ın AK Partili Yazıkonak Belediyesi bankalara faiz vermeden ve kredi kullanmadan, denk bütçe üstü birikimlerle birçok önemli projeye imza atmayı başaran bir belde belediyesi olarak dikkatleri çekmeye devam ediyor… 
Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulunan ve ‘’Faize karşıyım, asla krediye bulaşmam’’ diyen Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif ÇADIRCI, Türkiye’de kredi çekmeyen, denk bütçesi olan, denk bütçe üstü birikimleriyle birçok proje gerçekleştiren örnek alınması gereken bir belediye olmayı başardıklarını söyledi.

ÖZEL FAİZE KARŞI ÇIKAN BELEDİYE22

‘’YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDA ASLA KREDİ KULLANMADIK, FAİZE BULAŞMADIK!’’ 
2019 yılında Yazıkonak Belediye Başkanlığı’nı 11 Milyon TL borçla devraldığını belirterek sözlerine başlayan Yazıkonak Belediye Başkan Hatif ÇADIRCI, ‘’2019’un Nisan ayının 12’sinde biz görevi devraldık. Borçlu bir belediye devraldık, 11 Milyon üzeri bir borçla. Buna rağmen biz kısa zaman içerisinde denk bütçemizi oluşturduk. Bu denk bütçe üstü birikimlerimizle daha önce çekilen kredileri bitirdik. Biz belediye olarak da şahsım olarak da ‘faize’ karşı olan bir insanım. Kredi çekmeden, denk bütçe üstü birikimlerimizle altyapıdan üstyapıya kadar, çevre düzenlemesi, sosyal projelere kadar çok sayıda proje gerçekleştirdik. Biz bu konuda iddialıyız; bırakın bölgeyi Türkiye’de kredi çekmeyen, denk bütçesi olan, denk bütçe üstü birikimleriyle birçok proje gerçekleştiren örnek alınması gereken bir belediye olmayı başardık. Bunu anlımızın akıyla başardık ve göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana beldemizin birçok sorununu ve problemini çözüme kavuşturduk. Beldemizin su problemi vardı, 1. etap TOKİ Konutları yapıldı, TOKİ’lerden DSİ’nin bize yaptığı yeni depoya kadar olan mesafe ortalama 4,5 kilometre su ana şebeke hattını yeniden yaptık, hizmete sunduk ve 36 yıldan sonra ilk defa Yazıkonak’ta ana şebeke su hattı çekilmiş oldu. Bu şebeke beldemize gelecekte 30 yıla kadar inşallah su ihtiyacına cevap verecek.’’ Dedi.

ÖZEL FAİZE KARŞI ÇIKAN BELEDİYE55

‘’ÇÜRÜMÜŞ DURAKLAR YERİNE KENDİ İMALATIMIZ AB STANDARTLARINDA YENİ DURAKLAR YAPTIK!’’
‘’Borçlanmadan, kredi kullanmadan tamamen kendi denk bütçe üstü birikimlerimizle hizmetlerimizi gerçekleştirdik’’ diyen Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif ÇADIRCI sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Belediye araç filomuzu güçlendirdik. Şimdiye kadar 5 büyük otobüs, 2 tane de küçük otobüs olmak üzere, 1 tane kepçe, 1 tane çöp toplama aracını da bunları devlet hibe etmişti diğer 7 aracı biz kendi denk bütçe üstü birikim imkanlarımızla aldık ve halkımızın hizmetine sunduk. Bir nebze de olsa konforlu yolculuğu beldemize kazandırmış olduk. Bunun yanında eski teneke, paslanmış duraklarımızı kendi imalathanemizde ürettiğimiz Avrupa standartlarında yeni duraklarla değiştirdik.  Biz geldiğimizde belediyeye ait 2 ya da 3 adet park alanı vardı. Biz bu sayıyı 11’e çıkardık. Bu hizmetlerimizi de birçok hizmetimizi gibi kimseye borçlanmadan, krediye bulaşmadan kendi imkanlarımızla yaptık.’’ Dedi.

“OSB YOLUNU 60 MİLYONLUK YATIRIM İLE HAK ETTİĞİ STANDARDA YÜKSELTTİK!!”
Elazığ ile Yazıkonak Belediyesi arasında yer alan Yurtbaşı Yolu’na da yaklaşık 60 Milyon TL’lik yatırımla hak ettiği değeri verdiklerini belirten Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif CADIRDI; ‘’Yurtbaşı yolu bildiğim kadarıyla 36 yıldan beri OSB kurulduğu günden bu yana neden kimse bu yolu görmek istemiyordu? Bu konuyu sağ olsunlar başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sayın Valimiz, Ak Parti milletvekillerimiz ve belediye başkanımız, OSB Yönetimiyle, Yurtbaşı belediye başkanı ile yani kısacası ortak akılla hareket ederek herkes taşın altına elini koyarak OSB yolunu hak ettiği standarda yükselterek yepyeni bir çehreye kavuşturmuş olduk’’ diyen ÇADIRCI, şunları söyledi: ‘’Böylelikle çözüme kavuşturarak hizmete sunduk. İlimizin ekonomi lokomotifi vitrini ve ticaretin kalbi olan Yazıkonak OSB yoluna 60 milyon liralık yatırım kazandırıp hak ettiği standarda yükselterek yepyeni bir çehreye kavuşturduk. Yazıkonak OSB yolumuzun bünyesinde bulunan birçok projeyi denk bütçe üstü birikimlerimizle bitirme aşamasına getirdik. 30 yıllık sorunu girişimlerimizle böylelikle çözüme kavuşturarak hizmete sunmuş olduk. Stratejik konumunda bulunan beldemizin bu bölgedeki trafiği de rahatlatmış olduk. Daha önce bu yolda gerek kaldırım gerek refüj gerek emniyet şeridi olmadığı için birçok canımızı maalesef kaybettik. Böylelikle mal ve can kaybımızın önüne de geçmiş olduk, daha önceki yolumuz Elazığ OSB'mize yakışmayan kötü görünümlü bir yoldu. Bu geniş çaplı çalışmalarımızdan dolayı ilimize OSB'mize beldemize yakışan temsil eden bir yol haline geldi. Yine burada OSB’nin taşkın sularının gelmesi nedeniyle burada bir projemiz var, gerekli izinleri alıp bu projeyi de yaptığımız da burada ki tüm problemleri çözmüş olacağız.’’ Dedi.  

‘’60 BİN ADET KAYNAK DERS KİTABINI ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞTIRDIK’’
Belediye olarak Elazığ dahil 4 komşu ile öğrencilere dağıtılmak üzere 60 adet kaynak kitap dağıtımında bulunduklarını da ifade eden ÇADIRCI, ‘’Yine 2 sene önce biz sosyal proje kapsamında 60 bin adet kaynak ders kitabını getirdik. Başta Elazığ olmak üzere Tunceli, Bingöl, Muş ve Diyarbakır’a kadar bu kitaplarımızı öğrencilerimize ulaştırdık. Böylece bu kıymetli öğrencilerimize bir nebzede olsa fayda sağlamış olduk.’’ Dedi.

‘’HERKES ULAŞIMA ZAM YAPARKEN BİZ İNDİRİM YAPTIK’’ 
Ayriyeten Yazıkonak Belediyesi olarak ulaşım konusunda vatandaşlara ucuz bir şekilde hizmet verdiklerini belirten Hatif ÇADIRCI; ‘’Ulaşımda bu sene öğrenci ücret tarifesinde herkes zam yaparken biz Yazıkonak Belediyesi olarak zam yerine indirime giderek öğrenci biletini 3 TL yaptık. Belediye girişinde Elazığ merkeze yaklaşık olarak 15 kilometre mesafeyi öğrencilerimizi 3 TL gibi cüzi bir rakamla taşıma kararı aldık. Belde sınırlarımız içerisindeki taşımayı ise ücret almama kararı aldık. Maraş merkezli depremde beldemize göç eden depremzede aile çocuklarına ve aynı zaman belde halkımızın da depremzede olmaları hakeza kırsal bölgelerde göç eden aile çocuklarımıza dolayısıyla tüm öğrencilerimize bir nebzede olsa katkıda bulunarak öğrencilerimize okul açılışı hediye mukabilinde gönüllerine dokunduk. Kredi almayan denk bütçesi olan faize karşı bir yönetimiz. Birçok sıkıntıya karşı göğüs gerdik, ailelerimizin, milletimizin ve devletimizin geleceği olan öğrencilerimiz için de seve seve fedakârlık yaparak çocuklarımızdan gelen her türlü sıkıntıya katlanırız. Aldığımız karar beldemize öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Bizlerde belde olarak depremzede bir beldeyiz. Maraş merkezli depremden dolayı bizden de göç eden depremzedeler var. Dolayısıyla kırsal alanlardan göç alan bir beldeyiz.’’ Dedi. 

ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI? ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI?

‘’BİRÇOK DEPREMZEDE AİLEMİZE MADDİ YARDIMDA BULUNDUK’’
‘’Sosyal projeler kapsamında birçok ailemize ulaşarak gereken maddi yardımlarda bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Ayrıca beldemizde bulvar ve cadde açtık, parke serimi yaptık. Herkesin kendine göre sıkıntıları var ama biz belediye olarak denk bütçenin dışına çıkmıyor makası açmıyoruz. Bizim başka bir yerden de gelirimiz olmadığı için; sadece devletin aylık gönderdiği para ve tahakkuk tahsilatımız var başka bir gelirimiz yok. Çok şikayetçi değilim, denk bütçem var. Son yaptığımız gelir-gider tablomuzun hesabı ortaya çıktı. Biz denk bütçe üstü 10 Milyon’a yakın bizim paramız birikmiş. Buda ek hizmet binamıza ağır hasar raporu alındı, bizde burayla ilgili yeni bir proje yaptık 3 kat olmak üzere çok amaçlı ek hizmet binamızın ihalesini yaptık. Denk bütçe üstü paramızla da binamızı bitirip hizmete sunacağız.’’  

‘’İŞÇİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK; YÜZDE 143 ZAM YAPTIK!’’ 
‘’Beldemiz konumu itibariyle hem şehrimizin hem de bölgemizin parlayan yıldızı. Hizmet İş Sendikamız’la işçilerimizin için yaptığımız görüşmeler sonunda yüzde 143 oranında zam yapma kararı aldık. Helali hoş olsun hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmek istemedik. Aldığımız karar belediye çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

‘’GENÇLİK KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRILDI!’’
‘’Gençlerimize yönelik 36 yıl sonra çok şükür belediyenize Gençlik Kültür Merkezi kazandırdık, semt sahaları yapıp hizmete sunduk. Sanayi mahallemiz çok büyük olduğu için arsasını belediyemizin tahsis ettiği ve maliyetinin yarısına kadar derneğimizle birlikte çalışarak Kur’an kursu ve taziye evini de bitirmek üzereyiz, bir aya kadar da inşallah açılışını yapacağız.’’


 

Editör: Haber Merkezi