İzzet TUMAY - Başta temel gıda maddeleri olmak üzere özellikle akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar dar gelirli vatandaşları canından bezdirdi. Mutfaklarda olmazsa olmaz temel gıda ürünlerinden et ve çaya yapılan zamlar nedeniyle birçok vatandaş evine bu temel gıda ürünlerini alamaz hale geldi...  

indir-2


ET 350'YE, ÇAY 130’A, MAZOT 40 TL’YE YÜKSELDİ!  

Başta temel gıda maddeleri olmak üzere özellikle akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar dar gelirli vatandaşları canından bezdirdi. Mutfaklarda olmazsa olmaz temel gıda ürünlerinden et ve çaya yapılan zamlar nedeniyle birçok vatandaş evine bu temel gıda ürünlerini alamaz hale geldi... 

ET (1)

ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI? ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI?

KİLO İLE ET ALMAK GERÇEKTİ AMA ARTIK HAYAL OLDU!...
Birçok gıda maddesinde olduğu gibi kırmızı et fiyatlarındaki anormal artış özellikle dar gelirli vatandaşı ete 'hasret' bıraktı. Sofrasını ayda bir kez de olsa etle süslemek isteyen dar gelirliler, kilosu 350 TL'ye dayanan kırmızı et yerine ciğer, dalak ve böbreğe rağbet ediyor. Yüksek fiyatlardan sadece dar gelirli vatandaşlar değil, et satışı ile geçimini sağlayan kasaplar da muzdarip. Yaklaşık 40 yıldır kasaplık yapan Ali KARADAĞ, "Hayatımı verdiğim kasaplık mesleği boyunca böyle bir durumla karşılaşmadım. Belli bir kesimin dışında kilo ile et alan vatandaş kalmadı. İnsanlar ete zam geldiğinde bundan kasapların kârlı çıktığını düşünüyor. Halbuki bu böyle değil. Ete zam geldikçe girdiler artıyor, masraf artıyor, millet bırakın et almayı, tezgahta bulunan ete bakmaktan korkuyor" diye konuştu.  
1 kilo bonfilenin 450, orta yağlı kıymanın 320, yağsız kıymanın 340, kuşbaşının 355 TL'ye yükseldiğini belirten KARADAĞ, vatandaşların kasaba uğramaya korkar hale geldiğini belirterek, "Biz para kazanmaktan ziyade insanların sofrasında et olmasını istiyoruz. Ancak son zamanlarda ciddi anlamda artış gösteren fiyatlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlar kadar biz de çok sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu.  

sayfa 1

MAZOT’DA İBRE 40’I GEÇTİ!
Brent petrol fiyatlarında ki dalgalanma akaryakıt fiyatlarında yükselişi de beraberinde getiriyor. Son olarak motorine zam gelmesi bekleniyordu. Son yapılan zamla birlikte motorinin litre fiyatı 40 TL’yi geçti. Mayıs ayında benzinin litresi 19 lira seviyelerinde, motorin litre fiyatı ise 18 lira seviyelerindeydi. 4 aylık sürede akaryakıt fiyatları 2 kattan fazla artmış oldu. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar, akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor.

1 KİLO ÇAY 130 TL’YE DAYANDI; ÇAY FİYATLARI 3 AYDA %88,2 ZAMLANDI!
Zam furyası akaryakıt ve temel tüketim ürünlerinde aralıksız sürüyor. Daha birkaç gün önce Çaykur çay fiyatlarına yüzde 5 oranında zam yaptığını açıklamıştı. Aradan birkaç gün geçmesine rağmen, Türkiye'nin en büyük çay üreticisi Çaykur çay fiyatlarına yüzde 15 oranında zam yaptığını açıkladı. Böylece son 3 ay içinde çay fiyatları yüzde 88.2 oranında zamlanmış oldu.

Editör: Haber Merkezi