VEKİL KELEŞ’TEN ‘TEKNOVA’ AÇIKLAMASI! VEKİL KELEŞ’TEN ‘TEKNOVA’ AÇIKLAMASI!

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, Elazığ ve Tunceli’nin yanı sıra bir çok bölgeyi birbirine bağlayacak ve ulaşım ihtiyaçlarına büyük katkı sağlayacak Pertek Köprüsü Projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

ic-1-2

Milletvekili Keleş, “Elazığ ve çevre bölgelerin uzun süredir beklediği Pertek Köprüsü'nün yalnızca bir ulaşım projesi olmadığını, aynı zamanda bölgesel ekonomik kalkınmaya da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Göreve geldikleri andan itibaren Milletvekili arkadaşlarıyla birlikte bu projeye öncelik verdiklerini ve Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini” belirtti. 

  6a9d51af-e165-4528-92ce-f31aeccf6dd0

Keleş, Bu çabaların sonucunda, Pertek Köprüsü'nün teknik proje ihale sürecinin başladığını ve 16 firmanın ihaleye katılmak üzere başvuruda bulunduğunu açıkladı. Projeye ilişkin etüt ve danışmanlık hizmet alımı süreciyle ilgili detayları da paylaşan Milletvekili Keleş, “ihale sürecinin titizlikle yürütüldüğünü firmaların ihaleye katılım için gereken yeterlilik belgelerini sunmaları ve bu belgelerin dikkatle inceleneceğini ve sürecin bu şekilde devam edeceğini” belirtti. Keleş, "Firmaların sunmuş olduğu teklif dosyaları, güzergâh üzerine önerileri ve alternatif çalışmaları büyük önem taşımakta. Bu dosyaların detaylı bir değerlendirilmesi yapılarak, verilen puanlar ve teklifler sonucunda en avantajlı teklifin belirlenmesi ile proje ihale süreci sonuçlandırılacaktır." dedi. 

  

Projenin Nihai Aşamaları 

Milletvekili Keleş, proje ihale sürecinin sonlanmasının ardından, belirlenen takvim çerçevesinde, varsa itirazların değerlendirilmesinin ve bu süreç sonrasında, kesin teminatın yatırılması ile sözleşme ve eklerinin imzalanmasının gerçekleştirileceğini belirtti. "Kara Yolları Genel Müdürlüğümüzün belirttiği üzere, bu adımlar tamamlandığında, projenin ihalesi başarıyla gerçekleştirilmiş olacak ve böylece önemli bir başlangıç yapılmış olacaktır" dedi. 

  

Vekil Keleş, “projenin hayata geçirilmesiyle Elazığ-Kovancılar-Tunceli güzergahının toplam 145 kilometreden, Elazığ-Pertek-Tunceli aksında 80 kilometreye düşeceğini, bu sayede 65 kilometrelik bir mesafe kısalmasının sağlanacağını ifade etti. Köprünün tamamlanmasıyla hem yakıt hem de zaman tasarrufu sağlanacak olup, böylece bölgenin ekonomik gelişimine ve ulaşım altyapısının iyileştirilmesine katkıda bulunulacaktır” dedi. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ; “Böylesine büyük ve maliyetli bir projenin hayata geçirilmesi adına desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Karayolları Genel Müdürlüğümüzün değerli emektarlarına ve geçmişten günümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi 

Editör: İzzet TUMAY