17 Haziran 1986 tarihli Gazetemiz ile bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize devam ediyoruz.

“Başbakan Turgut Özal Türkiye’nin En Uzun Demiryolu ve Kömürhan Karayolu Köprüsünü Hizmete Açtı” manşeti gazetemizin üst kısmında ilk olarak göze çarpıyor.

Alt başlıkta ise “Köprü Hakkındaki Bilgileri Veriyoruz” yazısı küçük puntolarla yazılıyor.

Murat POLAT imzalı haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, açılışını merhum Başbakan Turgut ÖZAL’ın gerçekleştirdiği Kömürhan Karayolu Köprüsü ile Türkiye’nin en uzun Demiryolu Köprüsü, Türk Mühendis ve İnşaat Firmalarının başarılı birer çalışma örneği olarak bizleri gururlandırıyorlar. Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli, bu çıtayı günümüzde daha da yükselterek, Türk Mühendisliğinin gelecekteki başarılarına ve daha büyük hizmetlere imza atacağının açık bir göstergesi olarak, Kömürhan’a takılan gerdanlık misali karşımızda duruyorlar.  

***

“Başyazıda” Gazetemizin kurucusu Rahmetli Dedem İhsan TURAN’ın; “Yeni Kömürhan Köprüsü Açılırken” başlıklı yazısını görüyoruz.

Yazısında, bölgenin fiziksel yapısı ve stratejik önemine vurgu yaptığı, bölgede daha önce inşa edilen köprünün önemine değindiği bu güzel yazıda; buralarda yaşayan insanlar ve Türkiye için ne kadar önemli bir eser meydana getirildiğini tekrar anlıyorsunuz.

Cennet mekan dedem İhsan TURAN’ı bu vesile ile tekrar rahmet ve saygıyla anıyorum.

***

“Erzurum’da Okur-Yazar Oranı Yüzde 88’e Ulaştı” haberi ana sayfamızın orta kısmında kendine yer buluyor.

Zaman zaman bölgesel haberleri taşıdığımız gazete sütunlarında, Erzurum ile ilgili bu haberde, Doğu Anadolu ilimizdeki sevindirici bir gelişmeyi sizlerle paylaşıyoruz.

Okur-yazar oranının ciddi bir seviyeye ulaştığı Erzurum’da, bir başarı hikayesine imza atılmış. Fiziki şartların zor olduğu, nüfusun genellikle kırsal kesimde ikamet ettiği Doğu illerimizde okuma-yazma oranının artması, toplum olarak gelişmemizin ve medeni devletler seviyesine erişebilmek için olmazsa olmazımızdır.

Cahillik toplumları felakete sürükleyecek en önemli etkendir. Okumak ise cahilliğin en büyük düşmanı, dinimizin ilk emridir.

Günümüzde de okuma kampanyalarının düzenlenmesi, okumuş cahilliğin önüne geçilmesi çok elzem bir ihtiyaçtır.

***

“Erzurum’un Jeotermal Enerji İle Isıtılması için Çalışmalara Haziran’da Başlanıyor” haberi yine ana sayfamızın orta kısmında yer alıyor.

Bir başka bölgesel haberimizde yine gazetemizde kendine yer buluyor.

Zengin jeotermal kaynakları bulunan ülkemizde bu kaynakların değerlendirilmesi seviyesinde ise çok gerilerdeyiz. Genellikle boşa akan veya çok az verimli projelerle değerlendirilmeye çalışılan bu kaynaklarımız, iyi bir stratejik planla çok daha verimli kullanılmalıdır. Dünyada bunun örneklerini gözlemleyebilir, bunları ülkemizde gerçekleştirebiliriz.

***

“Van’da Temmuz’da 6000 Telefon Daha Verilecek” haberi ana sayfamızın orta alt kısmında bulunuyor.

Doğu Anadolu bölgesinden bir başka haberde ise Van ilimizde kurulu bulunan telefon santrallerimizin kapasitelerinin arttırılarak, 6000 kapasiteli bir santral yapılacağını ve bunun bölgedeki ihtiyacı karşılayabileceği belirtiliyor.

İletişim ve teknoloji gelişmelerin çok iyi bir düzeyde olduğu günümüzde; gelecekte kim bilir nasıl gelişmeler olacak? diye insan düşünmeden edemiyor.

***

“Van’da 7000 Konutluk Mavi Kent Kuruluyor” haberi ise ana sayfamızın alt kısmındaki bir başka haberimiz.

Doğu Anadolu haberleri kapsamında yer alan bu haberimizde ise Van’da inşa edilecek 7000 konut hakkındaki bilgilere ulaşıyoruz.

***

“Antalya’da Bu Yıl Orman Köylüsüne 254.000.000 TL Kredi Verilecek” haberi ana sayfamızın sağ alt kısmında göze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinde, Antalya ilimizde bulunan Orman Köylüsüne verilecek kredinin bilgileri verilirken, üreticinin bu kredi ile üretim kapasitesi ve verimi arttıracağı bilgisine ulaşıyoruz.

Köylümüzü ve tarım ile ilgilenen kesimlerimizi desteklememiz son derece önemlidir. Ülkenin ve Dünyanın geleceği akılcı, verimli ve doğru tarım politikalarının geliştirilmesi ve uygulanması ile gerçekleşecektir.

Selam ve Saygılarımla.